Christers lammelår

Bli med inn på kjøkkenet med Olympisk mester Christer Rødseth og lag påskens lammelår.

Lam hører påsken til. Prøv Christer Rødseth sin oppskrift på lammelår for en smakfull påskemiddag.

Ingregienser

  • 1 lammelår
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 liten bunt oregano
  • 1 liten bunt rosmarin
  • 1 liten bunt timian
  • En klype flaksalt
  • 3-4 dl olivenolje

Lammelår gnidd inn med smakfull marinade.

Slik gjør du

Kjør hvitløk, urter, salt og olje sammen med en stavmikser.

Hell marinaden over lammelåret og gni det godt inn.

La det gjerne ligge i kjøleskapet, med marinaden, i 1-2 dager før det stekes.

Ved steking av lammelåret anbefaler vi at du lar lammelåret ligge i 1 time i romtemperatur før det settes i ovn på 90 grader til du har nådd en kjernetemperatur på 60 grader. Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.

Sett stekeovnen på 230 grader og stek låret i ca 8 minutter.

La det hvile i ytterlige 15 minutter før det skjæres opp og serveres.

Server lammelåret med godt tilbehør.