Bli med inn på kjøkkenet med Olympisk mester Christer Rødseth og lag påskens lammelår.
Lam hører påsken til. Prøv Christer Rødseth sin oppskrift på lammelår for en smakfull påskemiddag.
Ingregienser
- 1 lammelår
- 2 hvitløksfedd
- 1 liten bunt oregano
- 1 liten bunt rosmarin
- 1 liten bunt timian
- En klype flaksalt
- 3-4 dl olivenolje
Slik gjør du
Kjør hvitløk, urter, salt og olje sammen med en stavmikser.
Hell marinaden over lammelåret og gni det godt inn.
La det gjerne ligge i kjøleskapet, med marinaden, i 1-2 dager før det stekes.
Ved steking av lammelåret anbefaler vi at du lar lammelåret ligge i 1 time i romtemperatur før det settes i ovn på 90 grader til du har nådd en kjernetemperatur på 60 grader. Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
Sett stekeovnen på 230 grader og stek låret i ca 8 minutter.
La det hvile i ytterlige 15 minutter før det skjæres opp og serveres.