Er du på jakt etter deilige desserter til påske? Vi har samlet tre enkle og smakfulle oppskrifter på påskedessert som gjør påskekosen enda bedre.
Når påsken nærmer seg og skiturer, påskekrim og hyggelige familiestunder står på agendaen, er det ekstra hyggelig å kunne servere noe godt og påskeinspirert til dessert. Enten du tilbringer påsken på fjellet, i byen eller hjemme, blir måltidet ekstra hyggelig med en frisk og smakfull dessert.
Vi har derfor samlet tre deilige påskedesserter som både er enkle og raske å lage. Med klassiske påskefarger og friske smaker som appelsin, sitron og sjokolade blir disse dessertene garantert en favoritt hos både store og små. Disse dessertene krever minimalt med tid på kjøkkenet, slik at du kan bruke mer tid sammen med familien i påskeferien.
Her er tre enkle og gode oppskrifter på påskedessert:
1. Gul påskedessert i glass
Du trenger:
- 6 digestive-kjeks
- 2 ss smør eller margarin
- 1 pk Eldorado sitrongele uten sukker
- 300 g TINE kesam mager
- Mango, til topping
- Appelsin, til topping
Slik gjør du:
- Knus kjeksen og smelt smør. Bland kjeksen i smøret og fordel i serveringsglass. La stå i kjøleskapet mens du lager geleen.
- Lag gelé etter anvisning på pakken. Følg instrukser for fromasj.
- Tilsett mager kesam i lunken geleblanding og rør ut alle klumper.
- Hell geléblandingen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet til den har stivnet, 1-2 timer.
- Topp med appelsin og mango i terninger ved servering og nyt!
2. Påskevafler
Du trenger:
- 2 egg
- 4 ss sukker
- 2 dl melk
- 1 dl appelsinjuice
- 3,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts revet appelsinskall
- Gul konditorfarge (kan sløyfes)
- Smør (til steking)
- TINE vaniljekesam mager, til servering
- Mørk sjokolade, til servering
Slik gjør du:
- Pisk sammen egg, sukker, melk og appelsinjuice.
- Bland i mel, bakepulver, vaniljesukker og revet appelsinskall og rør til en klumpfri røre. Rør inn konditorfarge.
- Varm vaffeljernet og pensle med smør før hver vaffel du steker. Avkjøl på rist.
- Serveres med vaniljekesam og revet mørk sjokolade.
3. Hjemmelagde kolibriegg
Du trenger:
- 1 stk egg, kun eggehviten
- 250 g melis
- 250 g mandelmel
- Gul konditorfarge
- 150 g lys kokesjokolade
- Kakestrøssel
Slik gjør du:
- Skill eggehvite fra plomme. Plommen settes til side.
- Bland eggehvite med melis, mandelmel og konditorfarge i en bolle og kna sammen til fast marsipan. Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Trill marsipanen til små egg.
- Smelt sjokolade i vannbad. Vend marsipaneggene i sjokoladen, legg dem på bakepapir og dryss på strøssel.
- Sett kjølig til sjokoladen har stivnet. Server og nyt!