Husk beskyttelse i solen

Dette må du vite om UV-stråling om vinteren

Med all snøen som fortsatt ligger i lavlandet og i fjellet, er det ekstra viktig å huske å smøre deg med solkrem før du går ut.

Hvert år oppgir fire av ti nordmenn at de blir solbrent, ifølge Kreftforeningen. Og det er ikke når vi ligger flatt i solen om sommeren de fleste skadene skjer – det er når vi er i aktivitet og ikke tenker over at solen fortsatt brenner like mye som på stranden.

Kombinasjonen sol og snø kan også gjøre større skade enn mange tror. Ifølge Statens strålevern kan refleksjon fra snøen øke UV-nivået med over 50 prosent, noe som gir høyere risiko for å bli solbrent.

Selv om du går med solen i ryggen, vil du få en del UV-stråling i ansiktet.

Ikke glem solkrem

NIVEASs solkremer vil være på plass i alle av KIWIs butikker før påske. Her finner du blant annet den populære NIVEA Sun Protect, Sensitive-serien, som er tilpasset sensitiv hud og barn og NIVEAs UV Face, som er en ansiktskrem med SPF 30. Niveas UV Face inneholder også naturlige antioksidanter som motvirker nye rynker, pigmentflekker og for tidlig aldring forårsaket av solen, samt reduserer risikoen for soleksem.

Alle disse solkremene er uten parfyme, parabener, nanopartikler og fargestoffer.

NIVEA Sun Protect, Sensitive-serien, som er tilpasset sensitiv hud og barn og NIVEAs UV Face SPF 30.
NIVEA Sun Protect, Sensitive-serien, som er tilpasset sensitiv hud og barn og NIVEAs UV Face SPF 30.

 

Nivea Sun Protect & Sensitive Kids 50+ ble blant annet kåret til «best i test» av magasinet Foreldre & Barn i 2016. I utvalgte KIWI-butikker kan du også få denne solkremen som roll-on, noe som kan være en super løsning blant barn som ikke er superbegeistret over den mer «klissete» varianten.

Sprayversjonen med solfaktor 30 er dessuten en av bestselgerne i Norge. Alle NIVEAs solkremer spraypumper kommer nå også med en mer miljøvennlig pumpe på alle pumpesprayflasker. 

Er du fortsatt ikke helt overbevist om at solkrem er smart å bruke? På Kreftforeningen sine hjemmesider finner du blant annet ofte stilte spørsmål og svar til hvordan du burde beskytte deg mot solen.