Husk beskyttelse i solen

Dette må du vite om UV-stråling om vinteren

Med all snøen som fortsatt ligger i lavlandet og i fjellet, er det ekstra viktig å huske å smøre deg med solkrem før du går ut.

Hvert år oppgir 4 av 10 nordmenn at de blir solbrent, ifølge Kreftforeningen. Og det er ikke når vi ligger flatt i solen om sommeren de fleste skadene skjer – det er når vi er i aktivitet og ikke tenker over at solen fortsatt brenner like mye som på stranden.

Kombinasjonen sol og snø kan også gjøre større skade enn mange tror. Ifølge Statens strålevern kan refleksjon fra snøen øke UV-nivået med over 50 prosent, noe som gir høyere risiko for å bli solbrent.

Selv om du går med solen i ryggen, vil du få en del UV-stråling i ansiktet.

Ikke glem solkrem

Niveas solkremer vil være på plass i alle av KIWIs butikker før påske. Her finner du blant annet den populære Nivea Sun Protect & Sensitive-serien, som er tilpasset sensitiv hud og barn.

Disse solkremene er uten parfyme, parabener, nanopartikler og fargestoffer.

Nivea Sun Protect & Sensitive er en solkrem-serie som passer godt til både barn og voksne i påskesolen.

Nivea Sun Protect & Sensitive Kids 50+ ble blant annet kåret til «best i test» av magasinet Foreldre & Barn i 2016. I utvalgte KIWI-butikker kan du også få denne solkremen som roll-on, noe som kan bli en av årets populære nyheter blant barn som ikke er superbegeistret over den «klissete» varianten.

Sprayversjonen med solfaktor 30 er dessuten en av bestselgerne i Norge.

Skal du bare være hjemme og er fortsatt ikke helt overbevist om at solkrem er smart å ha? Ifølge Kreftforeningens solvaneundersøkelse er det flere som blir solbrent i Norge enn på sydenferie.