Best i test hos KIWI

Dette er de beste pepperoni-pizzaene

First Price Pizza pepperoni og Folkets italienske pizza med pepperoni kommer begge best ut i en fersk ernæringstest av frossenpizza.

Er du opptatt av å spise sunt, vil det alltid lønne seg mest å lage pizzaen selv fra bunnen av. Da har du kontroll på innholdet, og kan redusere både salt- og fettinnhold. Men det er ikke alltid man har tid eller anledning til dette - og da er en frossenpizza et enkelt alternativ i ny og ne.

Dagbladets ernæringsfysiologer har på bakgrunn av dette gjort en ernæringstest av 10 ulike frossenpizzaer med pepperoni, og best ut kommer testens billigste alternativ: First Price pizza pepperoni.

First Price og Folkets pizza

Folkets pepperoni og First Price pizza pepperoni er best i test i fersk ernæringstest.
Folkets pepperoni og First Price pizza pepperoni er best i test i fersk ernæringstest.

Ernæringsekspertene gir pizzaen terningkast fem, og trekker blant annet frem at den har testens laveste innhold av salt og fett.

Hakk i hæl følger Folkets italienske pizza med pepperoni, som også finnes i alle KIWIs butikker.

- Pepperoni er en type oppblandet kjøttprodukt som vi ikke bør spise så mye av, så her er det faktisk bra å velge en pizza med lite pepperoni på, sier klinisk ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll Blomkvist til Dagbladet.

Husk grønt tilbehør

Skal du spise pizza alene, er det lettere å kontrollere mengden hvis du velger pizzaene som har minst størrelse. Ved å legge ekstra grønnsaker på toppen eller fylle halve tallerkenen med salat, kan du få et fullverdig måltid som er helt ok å unne seg i ny og ne.

Har du lyst til å lage pizza fra bunnen av, er det også fint å vite at produkter til hjemmelaget pizza er blant varene som har fått nye lave priser hos KIWI etter priskuttet tidligere i vinter.