Slik lager du digg hjemmelaget pizza

Pizza er en favoritt hos både store og små. Topp den med det du liker best. Det finnes utallige muligheter og kombinasjoner, og bare fantasien setter grenser. Lag en hjemmelaget bunn, eller lag din favorittpizza enda enklere med ferdig pizzabunn fra Prime.

Grov pizzadeig

Gjør den hjemmelagde pizzaen litt sunnere ved å lage en grov pizzabunn. En enkel måte å få i seg mer fiber på, uten at det går på bekostning av smaken. Et godt tips er å bruke grovt mel som er finmalt. Det betyr ikke at deigen blir mindre grov, det er bare kornene som er mer finmalt. 

Tips! En grov pizzadeig kan brukes til mer enn bare pizzabunn. Prøv for eksempel pizzasnurrer eller minipizza.

Til to tynne bunner trenger du:

280 g sammalt hvetemel fint
100 g hvetemel siktet
2 ts tørrgjær
2 ts havsalt
2 ss olivenolje
2,5 dl vann

Slik gjør du det:

  1. Ha mel, gjær og salt i en kjøkken- eller eltemaskin.

  2. Bland lett og hell sakte i vann og olje. Bland i cirka ett minutt.

  3. Ta deigen ut og kna den ett minutt på benken.

  4. La den heve i en bolle dekket med plast i cirka en time. Del i to og kjevle til tynne bunner. Legg dem på bakepapir og ha på fyll.

  5. Hvis du ikke har en pizzaspade så er det best å legge papir og bunn rett på plata før du legger på fyllet. Eller dra papiret med bunnen over på platen.

Stek pizzaen på 225 grader nederst i ovnen i 15 til 20 minutter. Pizzaen er ferdig når bunnen er gjennomstekt og osten er smeltet og gyllen.

Tips!

 

Pizzabunn Prime

Prøv håndlaget pizzabunn fra Italia i KIWI. Den er laget av surdeig og filtrert sjøvann. Bunnen er ferdig og klar til bruk. Tilsett ønsket topping, stek på høy varme - så får du en sprø og herlig pizza.

Stek den i pizzaovn på 300-350 °C i ca. 3-5 minutter, eller nederst i vanlig ovn på ca 250 °C varmluft i ca 5-7 minutter. 

Glad i pizza? Se våre beste oppskrifter her.

Pizza på grillen

Har du noen gang grillet pizza? Det vil mest sannsynlig bli en favoritt på grillen i sommer. Du kan enten grille pizzaen rett på risten, på en pizzastein, eller i en støpejernspanne.

Legg på pizzasteinen når du begynner å varme opp grillen. Slik forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være mellom 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk, så kan vi garantere en sprø bunn.

Bli KIWI PLUSS-kunde og få 15 % Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt.

Bli KIWI PLUSS-kunde her