KIWI og miljø

KIWI har kuttet palmeolje

Foto: Scanpix

KIWI jobber alltid for å gjøre det lettere for kundene å velge sunt og miljøvennlig. Derfor er alle matvarer fra våre egne merker First Price, Eldorado, Fersk & Ferdig og Fiskemannen nå fri for palmeolje.

Palmeolje er den mest brukte vegetabilske oljen i verden. Hvert år produseres hele 61 millioner tonn av den omdiskuterte oljen, som blant annet brukes i kjeks, snacks og sjokolade, og en rekke andre produkter. Forbruket økte kraftig på begynnelsen av 2000-tallet, og i løpet av en tiårsperiode hadde vi fått en dobling av det globale forbruket. Det var en utvikling som bekymret mange. 

I 2011 startet KIWI jobben med å fjerne palmeoljen i alle matvarer som var i våre egne merker First Price, Eldorado, Fersk & Ferdig og Fiskemannen. Våren 2015 var alle matvarer fra disse merkevarene helt fri for palmeolje. Dette har vært et krevende arbeid fordi det var viktig å finne gode erstatninger til det produktet som fjernes. KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy uttalte i fjor at både raps- og solsikkeolje har blitt brukt som erstatning for palmeoljen.

– Jeg er trygg på at produktenes kvalitet og smak er like god med palmeolje-erstatningene. Og som alltid er vi opptatt av pris i KIWI, og det at vi nå tilbyr produkter fri for palmeolje vil ikke påvirke prisene på produktene, sa Bjørkøy.