Nå får du kjøpt pølse med verpehøne hos KIWI

Foto: Unil

KIWI og NorgesGruppen er med på dugnaden «Redd verpehøna», initiert av NRK-programmet FBI. Vår nyutviklede grillpølse med kjøtt av verpehøne kom i butikk denne uka.

 FBI kjører en tv-serie om matsvinn hvor de blant annet kjemper for at tre millioner verpehøner skal ende på matbordet, fremfor å destrueres etter at de er ferdige med å legge egg.

KIWI og resten av NorgesGruppen har som del av NRK-dugnaden utviklet en grillpølse bestående av 80 prosent hvitt kjøtt, inkludert 11 prosent verpehøne.

Kundene avgjør pølsens fremtid

- Vi vil ikke kaste mat, derfor har NorgesGruppen bidratt i dugnaden ved å utvikle en grillpølse. Den kom i alle KIWI-butikkene denne uken under merket «Folkets», sier ferskvaresjef Harald Bregner i KIWI.

Pølsene er i første omgang kun produsert i et begrenset antall til hver butikk, og det er kundenes mottakelse som avgjør verpehønas videre skjebne.

- Hvis pølse med høne er noe kundene vil ha, vil vi gjerne fortsette å produsere den, gitt at vi får kjøtt av verpehøne til en konkurransedyktig pris. Under piloten kostet hønekjøttet tre ganger mer enn kyllingkjøttet. Det er en utfordring fjærfebransjen må se på. Vi skal gjøre vårt for å få dette til. Vi har som aktør i verdikjeden et ansvar for å redusere matsvinn, sier Jon Jakobsen i Unil, et selskap eid av NorgesGruppen.  

Få flere unge til å spise høne

Det er ikke tilfeldig at NorgesGruppen har valgt å utvikle en pilot på en pølse.

- Hel høne er en råvare mange unge ikke vet hvordan de skal tilberede. Vi har derfor laget en pilot på en grillpølse, for å nå yngre kunder. Hvis den slå an, blir det enklere å få opp et volum og tilrettelegge for en god produksjonsflyt for slakt og bearbeiding av verpehønekjøtt, skriver de i en pressemelding.

Hos KIWI kan du også få kjøpt hel, frossen høne.