Nå har vi papirposer i KIWI

Papirposer skal bidra til å redusere plastforsøpling og bruken av plastbæreposer. Kundene har lenge etterspurt papirposer, og Naturvernforbundet hyller initiativet.

Internasjonalt er plastavfall i havet en enorm miljøbelastning. I Norge blir rundt 80 prosent av alle plastposene brukt til avfall, og svært få poser havner i naturen. Likevel produseres det flere bæreposer enn nødvendig, og mange kunder har etterspurt papirposer som alternativ til plastposen. 

– Selv om norske plastposer stort sett ikke havner i havet, er det viktig å kunne tilby et alternativ til våre kunder, sier marketingsjef i KIWI Jacob Rolland.

Naturvernforbundet: – Veldig bra initiativ! 

Fra mai vil KIWI tilby papirposer i alle våre 652 KIWI-butikker. 

Dette synes leder i Naturvernforbundet Silje Lundberg er et veldig bra initiativ.

– Her viser KIWI at de forsøker å gjøre noe med det store problemet overforbruk av plast er. Det er kjempebra! Vi håper forbrukerne tar dette godt imot, og velger papirposer over plastposer, sier Silje Lundberg.

Handlenett – beste alternativ

Miljødirektoratets rapport ”Miljøkonsekvenser ved bruk av plastbæreposer” konkluderer med at produksjonen av papirposer er mer ressurs- og energikrevende enn produksjonen av plastposer. Likevel mener Naturvernforbundet at bæreposer i papir er å foretrekke i valget mellom plast og papir.

– Papirposer er bedre enn plastposer både fordi plast er et fossilt produkt som vi bruker olje for å produsere, og skaden plastposer og annen plastemballasje gjør når den havner på avveie, sier Lundberg og legger til:

– Det aller beste er om vi har med oss det vi skal frakte varene våre i selv. For eksempel en sekk eller et handlenett vi kan bruke flere ganger.

Handlenett selges i alle KIWI-butikker og koster 16,90 kroner. 

Grønnere plastposer

KIWI har også tatt grep for å gjøre plastposene grønnere. I 2016 gikk vi over til nye plastposer laget av 50 prosent resirkulert plast. Tiltaket førte til at KIWI sparte i snitt 2800 tonn CO2 i året, noe som tilsvarer utslipp fra rundt 1 000 diesel- eller bensinbiler. 

I forrige uke ble KIWI kåret til Norges mest bærekraftige dagligvarekjede.

KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy er glad for å kunne tilby kundene både gjenbruksnett og bæreposer i papir.
KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy er glad for å kunne tilby kundene både gjenbruksnett og bæreposer i papir.

Undersak: Plast- og papirposer