• TV

I Dagbladets smakstest av hel kylling, kommer KIWIs økologiske kylling fra Hovelsrud gård ved Mjøsa aller best ut.

I Dagbladets smakstest av kyllinger 13. juni 2019, er kyllingen fra Hovelsrud gård testpanelets soleklare favoritt.

Kyllingen er ordentlig saftig, og selv om kyllingkjøtt i utgangspunktet er mildt, er den like fullt smakfull, kommenterer de.

Her kommer kyllingene fra

Siden våren 2017 har Hovelsrud gård ved Mjøsa levert økologisk kylling til utvalgte KIWI-butikker. 

Kyllingene til Marianne Olssøn og Are Herrem har vokst opp på Hovelsrud gård på Helgøya i Mjøsa. Ekteparet driver én av landets fire rendyrkede produksjoner av økologisk kylling, og har siden 2017 levert nesten hele årsproduksjonen sin til KIWIs butikker, i tillegg til utvalgte Michelin-restauranter i Norge.  

Det som kjennetegner en debiogodkjent økologisk kylling, er at den har fått god mat og godt stell. Den har hatt god plass, riktig døgnrytme og har levd et langt liv - over dobbelt så lenge som en vanlig industrikylling. 

Dette er økologisk kylling

Økologisk kylling fra Hovelsrud gård.

  • Økologisk kylling vokser i sitt naturlige tempo
  • De går fritt og har mulighet til å bevege seg utendørs
  • Inne har de naturlig lys
  • De har tilgang på økologisk fôr

Per juli 2019 er kyllingen tilgjengelig i 148 KIWI-butikker hovedsakelig på Østlandet, men også noen på Vestlandet og i Nord-Norge.

Etterspørselen etter økologisk mat har økt de siste årene, og vi i KIWI er glade for at det er vi som får kyllingene fra Hovelsrud gård.

Produktene holder høy kvalitet, noe vi tror våre kunder kommer til å sette pris på. Hvis produktene fra Hovelsrud blir tatt godt i mot av våre kunder vil vi se på muligheten for å gi økologisk kylling større plass i hyllene på sikt.