Sunnhet til folket

Slik har KIWI gjort sunn mat billigere

KIWI har alltid vært opptatt av at vi skal spise sunt, og har slåss for å gjøre sunn mat billigere. Jo billigere maten er, desto mer sunn mat spiser vi!

«Sunnhet til folket» sier vi i KIWI. Det er mer enn store ord og tomme løfter. For de siste årene har vi tatt flere grep som kan få stor betydning for helsa vår.

Kuttet moms på frukt og grønt

Allerede i 2007 bestemte KIWI seg for å kutte momsen på frukt og grønt. Årsaken var at vi nordmenn spiser alt for lite frukt og grønnsaker – vi får bare i oss halvparten av den mengden som myndighetene anbefaler.

Når det er sånn at vi kjøper mer av det som er billig, ja så var kanskje løsningen å gjøre frukt og grønnsaker enda billigere? Dermed kuttet KIWI prisen tilsvarende momsen.

KIWI "kuttet" momsen på frukt og grønt i 2007.
KIWI "kuttet" momsen på frukt og grønt i 2007.

Det viste seg å være et tiltak som hadde god effekt. Ifølge en undersøkelse som ble utført høsten 2007 solgte KIWI-butikkene 3 250 000 flere kilo frukt og grønnsaker i ukene 39-52 sammenliknet med samme periode året før. Det var også en sterk vekst i antallet kunder som kjøpte frukt og grønnsaker.  

Det grønne nøkkelhullet
KIWIs prisløfte på nøkkelhull.
KIWIs prisløfte på nøkkelhull.

Er du blant dem som jakter på nøkkelhullsmerkede matvarer når du er i butikken?

Nøkkelhullet er myndighetenes egen merkeordning på matvarer innen bestemte varegrupper som inneholder mer fiber og mindre fett, salt og sukker. Denne merkingen skal gjøre det lettere for oss å ta sunne og gode valg når vi handler. KIWI har i dag over 500 forskjellige Nøkkelhullsmerkede produkter i sine butikker. 

I 2011 kuttet vi prisene på alle Nøkkelhullsproduktene, og har siden det gitt et prisløfte på disse produktene. For å hjelpe kundene med å ta sunne og gode valg, lover KIWI at vi alltid skal være blant de billigste på disse produktene.

Vi lanserte KIWI Pluss

I januar 2016 lanserte KIWI et helt nytt fordelsprogram, nemlig KIWI Pluss. Dette er et program som bygger videre på Trumf-ordningen, som har eksistert i mange år. Gjennom KIWI Pluss kan kundene få hele 7,5 prosent bonus på all fersk frukt og grønt, en bonus som kommer på toppen av allerede lave priser.

Det betyr at hvis du er smart og benytter deg av de ulike fordelsprogrammene, og i tillegg legger storhandelen til torsdager med TrippelTrumf, vil det kunne gi gode effekter både for lommebok og helse.