KIWI samarbeider med Kirkens Bymisjon

– Fantastisk å kunne hjelpe de som trenger det mest

Fem ganger i uken henter Kirkens Bymisjon Halden gratis mat fra sin lokale KIWI-butikk. Per november 2017 servert de årlig mer enn 5000 gratismåltider til de som trenger det mest.

KIWI jobber hardt for å redusere matsvinn, og har som mål å halvere matsvinnet i butikk innen 2025. KIWI har samarbeidet med Kirkens Bymisjon siden 2004, og i 2017 ble samarbeidet relansert.

Rundt 30 KIWI-butikker donerer nå matvarer til organisasjonen, noe som bidrar til at de kan servere mange tusen måltider årlig. Varer som er i ferd med å gå ut på dato blir hentet i butikken og servert på Kirkens Bymisjons kaféer.

Helt fantastisk samarbeid

Trond Henriksen er miljøarbeider ved Kirkens Bymisjon i Halden, hvor de serverer gratis lunsj tre dager i uken. Han forteller at de har servert over 5000 måltider med varer fra KIWI hittil i år.

- Vi har hatt samarbeidet ett år, og det har vært helt fantastisk. Flere har ikke råd til en kjøttdeig engang, og da er det så fint å kunne gi. Vi lager alt fra biff til suppe, alt ut i fra hva vi får av KIWI den dagen, sier han.

GIR BORT: Butikksjef Milad Husseini er glad for å kunne bidra.
GIR BORT: Butikksjef Milad Husseini er glad for å kunne bidra.

Butikksjef Milad Husseini på KIWI Olav Vs gate i Halden er en av butikkene som gir ut mat til organisasjonen.

- Jeg har vært innom kafeen deres mange ganger og tatt en kaffe og en prat. Det gjør sterkt inntrykk på meg å se de skjebnene som er der, forteller han.

Kunne ikke gitt bort mat uten hjelp

Butikksjefen forteller at de jobber hardt for å kaste minst mulig mat, og at det føles ekstra godt å kunne gi det bort til noen som virkelig har behov for det.

- Samarbeidet betyr så mye! De kommer fem dager i uken og henter varer, og da kan vi også kaste mindre. For oss er det fantastisk å kunne hjelpe de som trenger det mest.

Miljøarbeider Trond Henriksen forteller om mange gripende møter på serveringsstedene.

- Maten går til mennesker i forskjellige livssituasjoner, ikke bare rusmisbrukere. Jeg ser mye tøft. Men det å gi en alenemamma med tre barn en KIWI-pose med mat er ganske fantastisk. Det er takket være den overskuddsmaten vi får av dere i KIWI, sier han.

FORNØYDE: KIWI og Kirkens Bymisjon er begge svært fornøyd med samarbeidet.
FORNØYDE: KIWI og Kirkens Bymisjon er begge svært fornøyd med samarbeidet.