Klimaministeren imponert over matsvinn-tall, da han besøkte KIWI Storo

Helt ferske tall viser at NorgesGruppen har nådd målet om å halvere eget matsvinn lenge før tiden – faktisk hele seks år før. Da tallene skulle deles med klimaminister Andreas Bjelland Eriksen, ble det gjort på KIWI Storo.

– Jeg er veldig imponert over det NorgesGruppen som helhet har fått til, og så er jeg imponert over folk som Khaled og gjengen hans på KIWI Storo, som tar matsvinnproblemstillingen på alvor og har jobbet med dette over tid. Det viser hvor viktig det er å ha folk i butikk som er med på å gjøre den innsatsen som skal til for å få gode resultater, sier Bjelland Eriksen. 

Hele bransjen har hatt et mål om 50 prosent reduksjon av matsvinn innen 2030. KIWI var ekstra ambisiøse og ville nå målet allerede innen 2025. Dette har blitt justert opp to ganger. I fjor nådde vi 60 prosent – nå er målet 65 prosent reduksjon i år målt mot 2015. 

Klimaminister-kiwi-storo.jpg
Runar Hollevik (Konsernsjef i NorgesGruppen), Khaled Samimi (butikksjef på KIWI Storo) og Andreas Bjelland Eriksen (klima- og miljøminister).

– Hvorfor skal vi kaste mat som helt fint kan spises? Matsvinn er et av de viktigste klimatiltakene vi har, og dessuten er det mange mennesker i dag som mangler mat, sier Khaled Samimi, butikksjef på KIWI Storo.

Det var ikke helt tilfeldig at det var akkurat hans butikk klimaministeren besøkte: Sammen med sine medarbeidere satte han et konkret mål for en stund: Vi skal være best på matsvinn i vårt område. Det har gitt raske resultater: De åtte første ukene i 2025 har KIWI Storo 44 prosent lavere matsvinn enn tilsvarende uker i fjor. 

Fortsatt-god.png
Fortsatt god-disken er populær blant kundene til butikksjef Khaled.

– Fortsatt god-diskene med frukt, grønt og brød, samt nedprisingsdisken for ferskvarer, er kjempepopulære blant kundene våre. Alt som legges der blir solgt i løpet av dagen. Nedprising, gode rutiner og ny teknologi har gjort at vi har fått til dette, sier butikksjef Khaled.