Nå får du kjøpt nedpriset frukt og grønt i alle KIWI-butikker

Flekkete bananer er perfekt i smoothie, og en slapp blomkål blir verdens beste blomkålsuppe. Nå kan du være heldig å finne disse, ikke helt perfekte varene, litt billigere i din lokale KIWI-butikk. 

For kort tid siden lanserte vi gårsdagens brød og bakervarer til halv pris i alle våre KIWI-butikker. Nå gjør vi det igjen også med frukt og grønnsaker som er litt brune eller litt slappe, men fortsatt gode. Nedprising av frukt og grønt som er på vei til å bli litt slappe, har vært testet ut i flere KIWI-butikker de siste månedene, og er nå å finne i alle våre 694 butikker. Det betyr at du får muligheten til å kjøpe frukt og grønnsaker til enda bedre kilopris, samtidig som du gjør en viktig innsats for å forhindre unødvendig kasting av mat. Kiloprisen er kun 9 kroner, og du kan plukke og mikse fra Fortsatt God-kassen slik du selv ønsker.Målet er å halvere matsvinnet

– KIWI har jobbet målrettet for å redusere matsvinn i mange år, og nedprising av frukt og grønt er et viktig skritt på veien, sier kommunikasjonssjef og bærekraftsansvarlig i KIWI, Nora Mile Helgesen. Hun forteller at dette er en varegruppe som har skilt seg ut som litt vanskeligere. 

Nora_Mile_Helgesen.jpg

– For å redusere matsvinnet ytterligere, vil vi nå tilby varer som ikke tilfredsstiller kravet til vanlig frukt og grønt billigere til kunden. Målet er å halvere matsvinnet på frukt og grønt, sier hun. 

Helgesen forteller at nedprising av frukt og grønt har vært etterspurt av mange kunder den siste tiden, og hun er derfor sikker på at det blir et kjærkomment tiltak. Populært tilbud

Ana Chverenec er butikksjef hos KIWI Liertoppen, der de har testet ut nedprising av frukt og grønt.

– Kundene våre setter pris på å få fullt spiselige varer til nedsatt pris, sier hun, og understreker at de er nøye på å ikke legge varer som burde vært kastet i plukk og miks-kassen. Alt skal selvfølgelig være spiselig. 

Ana Chverenec plasserer frukt og grønt i kassen.

– Nedprisede varer er populært - særlig i dag når folk ønsker å spare penger på strøm, drivstoff og mat. Likevel er jeg mest opptatt av at vi kommer til å kaste enda mindre mat. Da blir vi i KIWI enda mer bærekraftige, sier hun. 

Fortsatt god

I forbindelse med nedprising av frukt, grønt og gårsdagens brød, har KIWI gjennomført en fornying av konseptet på de nedprisede varene i butikkene. Dette gjelder også varer du tidligere har funnet i nedprisingsdisken. 

– Konseptet har fått navnet «Fortsatt god», fordi vi ønsker å opplyse kundene om at disse produktene fremdeles er brukbare og smakfulle ressurser, sier Mile Helgesen. 

For selv om frukten har noen brune prikker eller grønnsakene er litt slappe, er det mye godt du kan lage med produktene, og KIWI bidrar gjerne med ideer til bruk av disse varene.  

– Ved å skanne en QR-kode får du gode tips fra oss. Du blir da henvist til en side der du kan se hvordan du kan bruke rester av frukt og grønnsaker eller litt tørt brød, avslutter hun.