KIWI tenker miljø

Dette gjør KIWI for å redusere unødvendig bruk av plast

Foto: KIWI

Grønnere plastposer, ingen mikroplast og mer miljøvennlige plastprodukter i butikkene våre er noen av grepene KIWI har gjort hittil.

De fleste av oss frakter matvarene hjem i plastposer. Mange av oss med en litt dårlig bismak i munnen.

Vi vet at plast trolig er verdens raskest voksende miljøproblem. Ifølge FNs miljøprogram havner over åtte millioner tonn plast i verdenshavene årlig.

Grønnere poser med resirkulert plast og handlenett 

Heldigvis brukes 80 prosent av posene om igjen til håndtering av avfall, og svært få poser havner i naturen. Miljødirektoratet mener at bæreposene utgjør et ubetydelig forsøplingsproblem i Norge

Hos KIWI har vi valgt å bruke posen til å fremme kildesortering ved bruk av 50 prosent resirkulert plast. 

Det produseres likevel flere bæreposer enn nødvendig, og ifølge SFT vil det være en viss miljøgevinst å erstatte noen av posene med bærenett av plast eller tekstiler. Her har KIWI tatt grep, og har bærenett tilgjengelig i alle butikker. Om nettet ditt blir ødelagt får du et nytt gratis. 

Ingen mikroplast hos KIWI

I tusenvis av skrubbekremer, tannkremer og andre hygieneprodukter er det blitt tilsatt ørsmå partikler av plast. Disse plastpartiklene ender opp i havet, der det tar flere hundre år før de brytes ned.

Våre kunder kan være sikker på at når de kjøper hygiene-produkter hos KIWI inneholder de ikke mikroplast. 

Emballasje rundt frukt og grønt

Frukt og grønt er ofte pakket inn i plast, og det er flere grunner til at vi velger å gjøre det sånn.

En del frukt og grønt pakkes i emballasje for å bevare kvaliteten under transport. Det er også et hygieneaspekt på noen varer som blir ivaretatt med emballasje. På økologiske varer er det myndighetsregler som gjør at de må disse må emballeres. 

Emballasjen er med på å redusere matsvinn. Det er gjort flere undersøkelser som viser et betydelig redusert matsvinn på mange produkter.

I KIWI selger vi også mange varer i løsvekt, særlig frukt, men bruken av emballasje er ofte større på disse produktene. Det er fordi vi bruker en pose uansett, og denne er ikke perfekt tilpasset mengden varer slik det er på ferdigpakkede produkter. 

Når dette er sagt så ønsker også KIWI å redusere bruken av emballasje, selv om frukt og grønnsaker nok har mer nytte av emballasjen enn de fleste andre varer. Vi vil se på mer papirløsninger og ytterligere redusere mengden emballasje på hvert produkt.

Bytter ut produkter vi vet fører til maritim forsøpling

For små plastprodukter og produkter vi vet lett havner i naturen vurderer vi nedbrytbare materialer. Bomullspinner med pappkjerne ble lansert i fjor da vi visste at folk kaster Q-tips i do og at Q-tips går gjennom renseanleggene. Hundeposer er et annet produkt KIWI vurderer.

Mer om KIWI og miljø