Kundenes 10 beste tips til å huske handlenettet

Smilende KIWI-medarbeider og kunder som handler og pakker varer i handlenett

Synes du det er vanskelig å huske handlenettet? Vi ba kundene dele sine beste tips til å huske det. Her har vi oppsummert de ti beste rådene vi fikk.

Mange har gode intensjoner om å kutte plastposebruken og bruke gjenbruksnett i stedet. Men ofte er det enklere sagt enn gjort å huske å faktisk ta med seg handlenettet i butikken. Trenger du litt god hjelp på veien? Her er kundenes ti beste tips:

1. Nok handlenett er første bud

Å ha nok handlenett er veien til suksess for å huske handlenett. Ha et par i bilen, et par i gangen, sykkelkurven, og også gjerne et par på jobb. Da har du de alltid tilgjengelig.

2. Fyll på etter bruk

Men jeg går jo tom i bilen og på jobben når jeg har handlet på veien hjem? Heng de tomme gjenbruksposene på dørhåndtaket. Da går de rett i bilen, veska eller jakka på veien ut og er klare til neste handletur.

3. Heng handlenettene med ytterjakkene

Om du henger jakker på knagger eller kleshengere, spiller ingen rolle. Heng handlenettene på samme knagg eller over kleshengeren, da ser du dem før du kler på deg og husker å ta dem med deg ut døren på vei til butikken.

4. Ha alltid et handlenett i veska

Mange har “alt mulig” som man trenger for å overleve hverdagen i veska si. Ha et handlenett i hver veske.

5. Handler du med sekk?

Det er praktisk å handle med sekk, men noen ganger handler man kanskje litt mer enn planlagt. Et par ekstra handlenett i sekken gjør at du får med deg det siste hjem uten å bruke penger på plastposer.

Mor som pakker varer i handlenett med to døtre
I en hektisk hverdag er det fort gjort å glemme handlenettet.

6. Fyll lommene med gjenbruksposer

Bruk lommene på ytterjakken og ha en sammenbrettet gjenbrukspose der. En uplanlagt handletur på veien hjem for å handle de siste ingrediensene til middag krever sjeldent mange poser.

7. Handleposen er veien til panteautomaten

Et enkelt tips er å oppbevare flaskene du skal pante i nettet. Da får du med deg både tomflasker og nett.

8. En rutine i gangen

Vi har alle vår lille rutine i gangen. Jakke fra klesskapet, tilbehør som solbriller eller skjerf fra skuffen, på med sko og plukke opp nøkler. Ha en skuff eller kurv i gangen med handlenett. Ting med fast plass som er lett tilgjengelig på vei ut døra tar man med seg.

9. Vær kreativ

En kunde påstår at han trer handlenettet over hodet som en lue etter bruk. En annen har laminert et skilt med “husk handlenett!” og hengt det på innsiden av utgangsdøra. Her er det med andre ord bare å være kreativ om ingen av rådene over fungerer.

10. Sist, men ikke minst

Legg alltid handlenettene tilbake der de skal være med en gang du har pakket ut av dem, så har du dem klare neste gang du skal i butikken.