Rydd strender med Stupedama i sommer

I mer enn seksti år har Stupedama vært en ikonisk figur. Men bak det elegante stupet ligger også et brennende engasjement for renere hav.

I en tid der plastforurensning truer både hav og land, ønsker Stupedama å bidra til en renere kyst. I samarbeid med Miljøstiftelsen Elv og Hav har Stupedama startet en felles oppfordring for å rydde norske strender og å holde havet fritt for plast. 

– Marin forsøpling er en av de store utfordringene vi må løse for å ta bedre vare på havet. Heldigvis nytter det å rydde, og når mange bidrar i arbeidet for en renere kyst kan vi sammen gjøre en stor og viktig forskjell for alle dyrene som lever i havet, sier Sunniva Ihlebæk, bærekraftsjef i Brynild.

Stupedama fra Brynild er merkevaren bak det gode lakris-godteriet som i over 60 år har vært et ikon i butikkhyllen. I dag kommer godteriet i flere varianter, og i februar kom nyheten Stupedama Sjokolakris, som er en kombinasjon av salt lakris og deilig sjokolade.

Jobber sammen for en renere kyst

Brynild og Miljøstiftelsen Elv og Hav holder begge til i Fredrikstad i Østfold. I Fredrikstad renner Norges lengste elv Glomma ut i havet. Like utenfor Fredrikstad ligger også Ytre Hvaler nasjonalpark, Norges største marine nasjonalpark.

Hav-og-elv.jpg
Miljøstiftelsen Elv og Hav arbeider for en renere kyst og et hav fullt av liv.

I Miljøstiftelsen Elv og Hav har de et glødende engasjement og en klar visjon: De skal motivere og tilrettelegge for alle som ønsker å bidra til å rydde plast og annet som ikke hører hjemme i elver og hav, og være en ledende aktør i arbeidet for en renere kyst og et hav fullt av liv. 

– Siden de ligger så tett på fabrikken til Brynild at vi praktisk talt er naboer, ble det naturlig å se hva vi kunne finne på av felles engasjementet for å forbedre det marine livet, sier Sunniva Ihlebæk.