I 2018 fikk UNICEF Norge inn over 1,2 millioner kroner fra salget av Isklar-flasker hos KIWI. Pengene går til et prosjekt som gir barn og voksne tilgang på rent vann på Madagaskar.

Siden høsten 2017 har to kroner fra hver solgte flaske med Isklar hos KIWI gått direkte til UNICEFs store vannprosjekt på Madagaskar.

Hele 1.257.754 innsamlede kroner er resultatet av samarbeidet mellom KIWI, Isklar-produsent United Bakeries og UNICEF bare i 2018. Legger vi til beløpet fra høsten 2017, har KIWIs kunder bidratt med over 1,4 millioner kroner til vannprosjektet.

– Madagaskar er et av de landene i verden som har dårligst tilgang på rent vann. Disse pengene går til et prosjekt som skal gi rent drikkevann til mange hundre tusen mennesker, og det er med stor glede vi mottar denne støtten, forteller Odd Bjørnerud i UNICEF Norge.

700 millioner har ikke rent vann

KIWI har vært Signaturpartner med UNICEF siden 2010. I løpet av de fem første årene bidro vi til å bygge 21 skoler i den svært fattige øyrepublikken. Disse skolene sikrer utdanningsmuligheter for 6500 barn.

Siden 2015 har fokuset vært på å gi de samme skolene og deres nærområder tilgang til rent drikkevann. For å ytterligere øke støtten til dette vannprosjektet, lanserte vi derfor i 2017 et samarbeid med Isklar. På denne måten kan også KIWIs kunder selv være med og bidra.

Når vi nordmenn skrur på springen, kan vi med største selvfølgelighet nyte noe av det beste og reneste drikkevannet jordkloden kan tilby. Slik er det ikke på Madagaskar. Nesten halvparten av de 25 millioner innbyggerne har ikke tilgang på rent drikkevann.

På verdensbasis mangler 700 millioner mennesker tilgang på rent drikkevann.