Å lage energibarene selv er enklere enn mange tror. Denne oppskriften på hjemmelagde energibarer med havregryn og nøtter trenger hverken steking eller mange forberedelser.
Energibarer er populære mellommåltider som mange tyr til på jobb, skolen eller på farten mellom ulike aktiviteter. Lager du dem selv er du sikker på at de inneholder akkurat det du selv vil. I denne oppskriften har vi brukt havregryn og nøtter, som begge gir god metthetsfølelse og jevn energi. Om du ønsker andre typer nøtter eller tørket frukt kan du fint justere oppskriften med dine favoritter.
Slik lager du hjemmelaget energibar
Oppskriften gir cirka 12 energibarer
Dette trenger du:
- 200 g peanøttsmør
- 1 dl akasiehonning
- 0,5 dl cashewnøtter, grovhakket
- 0,5 dl mandler, grovhakket
- 70 g tørket aprikos, grovhakket
- 5 dl Axa Bjørn Havregryn
- ¼ ts salt
- 1 ts kanel
- 50 g mørk sjokolade (kan sløyfes)
Slik gjør du det:
- Varm opp peanøttsmør og akasiehonning på middels varme til godt blandet. Sett til side.
- Grovhakk nøtter og tørket aprikos. Ha over i en bakebolle og tilsett havregryn, salt og kanel.
- Tilsett blandingen med peanøtt og akasiehonning i den tørre blandingen. Bland godt.
- Press blandingen ned i en form og avkjøl i kjøleskapet i 1-2 timer.
- Smelt litt mørk sjokolade og ringle over barene. Topp med maldonsalt.
- Skjær i biter og nyt!
Tips! Energibarer kan oppbevares i kjøleskapet, fryseren eller ved romtemperatur. Pakk dem gjerne hver for seg i matpapir for enkel håndtering. Perfekt i vesken, som turmat eller på farten.