Sunnhet til folket

KIWI krymper smågodtposen

Volumet på godteposene hos KIWI er redusert med 62 prosent – til nesten en tredel av den tidligere posen.

Når du fyller opp en pose smågodt i butikken får du godteri til lørdagskvelden og vel så det. En vanlig smågodtpose rommer nemlig opptil halvannen kilo smågodt!

Store godteposer forsvinner

Det skal mye til for at posen oppleves som full, og KIWI mener store poser kan bidra til at mange kjøper mer godteri enn de ellers ville gjort. Derfor erstattet vi i mars de gamle posene med mindre poser.

– Vi som har levd noen år, har sett at godteposene sakte men sikkert har lagt på seg. Kremmerhusene jeg vokste opp med som barn, finner du bare på Norsk Folkemuseum i dag, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy, og legger til:

– Vi i KIWI synes det er fint at folk koser seg i blant. Det skal de fortsette med. Men vi spiser dessverre for mye av det som ikke er bra for oss, og for lite av det kroppen har godt av. Her har KIWI og andre dagligvarekjeder en mulighet til å påvirke.

Kutter 172 millioner sukkerbiter i året

KIWI har som mål å redusere innholdet av sukker i varene med 10 prosent frem til 2020. Det tilsvarer 430 tonn sukker i året – eller hele 172 millioner sukkerbiter.

– Bransjen vår har helt klart et ansvar, og det ansvaret tar vi i KIWI på alvor. Med fire millioner handler i uken, har vi en unik mulighet til å påvirke hva kundene legger i handlekurven, sier Bjørkøy.