Et sunt snacksfat er ypperlig når det er lenge til middag, eller når du har lyst på noe godt på kvelden. Her får du tipsene som hjelper deg med å lage et fargerikt snacksfat.
Det siste året har flere fått øynene opp for å bruke litt mer tid til å lage fargerike, smakfulle og hjemmelagde måltider, og det er kanskje derfor snacksfat, eller crudité som det også heter, har blitt en het trend i sosiale medier. Konseptet er enkelt og helt i tråd med det vi i KIWI ønsker du skal spise mer av; nemlig rikelig med frukt og grønnsaker.
Dersom du kutter opp frukt og grønnsaker i biter, så spiser både store og små mer av de sunne råvarene. Og det er nettopp dette som gjør snacksfatet så fristende. En regnbue av farger, laget med friske og gode råvarer.
Slik lager du et fargerikt snacksfat
1. Kutt opp grønnsaker i strimler og skiver
Grønnsaker som egner seg godt er for eksempel blomkål, brokkoli, reddiker, paprika, agurk, gulrøtter, tomater og sukkererter. Selleristang er en grønnsak de fleste har et elsk-hat-forhold til, men med sine krydrede smak er det noe vi absolutt anbefaler å ha på fatet.
2. Del opp frukt og bær
Finn frem frukt og bær, sånn at du til slutt har hele regnbuens farge på fatet. Hver farge bidrar med egne næringsstoffer. Jo flere farger, jo flere ulike vitaminer og mineraler.
3. Velg usaltede nøtter og frø
Nøtter og frø sørger for at du får noe som er knasende godt, som er rikt på sunne fettsyrer. Velg de usaltede variantene, så får du minimert saltinntaket.
4. Lag magre dipper
Det er ingenting i veien for å dippe noen av grønnsaksbitene, men velg magre produkter når du lager dipp. Du kan både bruke ferdige krydderblandinger eller lage dine egne, og blande dem inn i for eksempel Philadelphia Light eller Drømmelett.
5. Velg kjeks fremfor potetgull
Skal du ha noe salt på snacksfatet, anbefaler vi at du velger bakte kjeks, fremfor potetgull. TUC Baked Bites er en nyhet i KIWI, som er bakt i stedet for fritert, inneholder mindre fett enn potetgull og er like gode til å dippe eller toppe med noe godt.