;
  • TV

Nyheten Nyt iskrem fra Hennig-Olsen er en is med mindre sukker og færre kalorier enn vanlig fløteis. Men smaker det like godt? Vi spurte kundene, og fikk svar.

Nordmenn elsker is, og når solen titter frem får de kalde godbitene virkelig bein å gå på. Faktisk elsker vi is så høyt, at vi ifølge det amerikanske matmagasinet Kitchn var det landet i verden som spiste mest is per innbygger i 2017.

Her i landet spiste hver av oss da 9,8 liter is i året. Australia fulgte etter med 9,4 liter per person og på tredjeplass finner vi svenskene som spiste 8,9 liter iskrem hver. 

Med NYT-serien bidrar Hennig-Olsen Is til at iskremelskere får et litt sunnere alternativ. Isen har masse smak, men mindre sukker og langt færre kalorier enn vanlig fløteis.

Men smaker den egentlig godt? Det lurte vi på, og inviterte 20 isglade KIWI-kunder til å smake på alle tre variantene hjemme i stua sammen med sine familier. Alle har gitt oss deres ærlige mening om hva de synes, og hvilken av isene som var deres favoritt. Resultatet ser du i videoen øverst på siden!

Smartere valg i isdisken

Med Nyt dessert-is kan du blant annet lage en skikkelig digg proteinshake.
Med Nyt dessert-is kan du blant annet lage en skikkelig digg proteinshake.

Hvis du er storspiser av is, kan det være greit å ta en liten kikk på innholdsfortegnelsen før du bestemmer deg for hvilken iskrem du skal ta med hjem fra butikken. Fett- og kaloriinnholdet kan variere mye, og det finnes i dag flere alternativer for deg som vil kose deg med litt bedre samvittighet (det er lov å kose seg med god samvittighet også, altså!)

Velger du små-is kan det være smart å unngå de største variantene i disken, da det som regel er en sammenheng mellom størrelse og kaloriinnhold. 

Hos Hennig-Olsen Is er det å kunne tilby sunnere alternativer noe de arbeider kontinuerlig med å løse.

– Vi jobber blant annet med å redusere sukker i eksisterende produkter, ser på iskremens størrelse samt har fokus på å utvikle andre alternativer med mindre tilsatt sukker, forteller markedsdirektør Lillian Susanne Hall i Hennig-Olsen Is.

NYT er en ny fløteis

NYT dessertis har 40 prosent færre kalorier enn tradisjonell fløteis. Disse selges i alle KIWI-butikker.
NYT dessertis har 40 prosent færre kalorier enn tradisjonell fløteis. Disse selges i alle KIWI-butikker.

NYT fra Hennig-Olsen Is er en helt ny serie iskrem med mye smak, samtidig som den inneholder mindre sukker og mer protein. Dessertisen inneholder hele 40 prosent færre kalorier enn tradisjonell fløteis, og den kommer i flere smakfulle varianter. 

I alle KIWI-butikker får du kjøpt Peanøttis med salt karamellsaus, Sjokoladeis med sjokoladesaus og Vaniljeis med cookie dough-biter i boks. Vil du ha en pinne-is helt for deg selv, kan du velge Dobbel Sjoko.

Flere muligheter

ZERoh pinneis er ifølge Hennig-Olsen den første isen i verden som er helt uten kalorier.
ZERoh pinneis er ifølge Hennig-Olsen den første isen i verden som er helt uten kalorier.

Har du forresten fått med deg at Hennig-Olsen Is har kommet med flere gladnyheter til oss som elsker iskrem? Verdensnyheten ZERoh pinneis er sannsynligvis den første isen som er laget helt uten både sukker og kalorier.   

I tillegg er alle smakene i sorbet-serien DUGG nå 100 prosent vegansk og melkefri.