;

Når er butikkene stengt i mai?

KIWIs åpningstider i mai 2021

Mai er måneden for fest- og fridager. Husk å handle inn det du trenger i god tid.

Sjekk åpningstidene hos din nærmeste KIWI-butikk her, så vet du at du får tak i det du trenger til de røde dagene i mai, det er nemlig mange av de som i år faller på på en ukedag.

- Helligdagene og de røde dagene i mai kan gjøre det utfordrende å planlegge innkjøpene, sier marketingsjef Jacob Rolland. Og det er særlig én helt spesiell dag som kan gi kundene en ubehagelig overraskelse.

- Pinseaften stenger mange butikker kl. 16.00. Det er det mange kunder som ikke er forberedt på!

Akkurat pinseaften kan det oppleves ekstra kjedelig å stå utenfor en stengt butikkdør med handlelisten i hånden. Butikkene holder nemlig stengt både 1. og 2. pinsedag, og bortsett fra KIWIs søndagsåpne butikker, er det få butikker som er åpent disse dagene.

HUSK: Siste åpningsdag før 17. mai er lørdag 15. mai! Lørdag 22. mai, dagen før pinseaften, stenger de fleste butikker kl. 16.00. Da åpner de fleste butikker først tirsdag 25. mai.

Pølser, is og brus

- Heldigvis har vi mange brustadbuer, det vil si butikker med 100 kvadratmeter salgsflate, sier Rolland. Det er også mange butikker i turistkommunene som holder åpent alle de røde dagene. Det vil si at alle butikker som vanligvis holder åpent på søndager også vil holde åpent røde dager i mai.

Dette bør du vite om ølsalget før helligdager

Salg av øl dagen før søndager og helligdager skjer etter kommunale bestemmelser. Dagen før de fleste søndager og helligdager skjer salget frem til kl. 18.00. På dager som benevnes som en «aften» (påskeaften, pinseaften, julaften osv.), er ofte både åpningstider og salgstider noe kortere enn vanlig.

Noen kommuner tillater senere salg av øl, selv om butikkene må stenge tidligere. Vi anbefaler derfor å sjekke kommunens hjemmesider for åpningstider for salg av øl i den butikken du skal handle i.