Når er butikkene stengt i mai og juni i år?

KIWIs åpningstider i mai og juni 2022

Mai er måneden for fest- og fridager. Det er i år også flere helligdager i starten av juni. Husk å handle inn det du trenger i god tid.

Sjekk åpningstidene hos din nærmeste KIWI-butikk her, så vet du at du får tak i det du trenger til de røde dagene i mai og juni. I år er det flere helligdager en normalt som faller på allerede røde dager, men noen datoer er uansett verdt å merke seg, for det er alltid like kjedelig å ikke få handlet inn det man trenger i tide.

- Helligdagene og de røde dagene i mai og juni kan gjøre det utfordrende å planlegge innkjøpene, sier marketingsjef Jacob Rolland, og legger til at det ikke alltid er like lett å holde oversikt over de røde dagene på vårparten. Særlig siden noen av de er såkalt "bevegelige dager", altså at de kan skyve på seg fra år til år. Det er alltid én dag som er særdeles viktig for nordmenn å få handlet inn litt ekstra til, men det er en annen dato som overrasker folk flest mest.

- På pinseaften stenger mange butikker kl. 16.00. Det er det hvert år mange kunder som ikke er forberedt på!

Akkurat pinseaften kan det oppleves ekstra kjedelig å stå utenfor en stengt butikkdør med handlelisten i hånden. Butikkene holder nemlig stengt både 1. og 2. pinsedag, som i 2022 faller på påfølgende søndag og mandag. Bortsett fra KIWIs søndagsåpne butikker, er det få butikker som er åpent disse dagene.

HUSK: På pinseaften, som i år faller på lørdag 5. juni, stenger de fleste butikker kl. 16.00. De aller fleste butikker er da stengt første og andre pinsedag, som er søndag 5. juni og mandag 6. juni. Alle butikker har normale åpningstider tirsdag 7. juni.

Pølser, is og brus

- Heldigvis har vi mange brustadbuer, det vil si butikker med 100 kvadratmeter salgsflate, sier Rolland. Det er også mange butikker i turistkommunene som holder åpent alle de røde dagene. Det vil si at alle butikker som vanligvis holder åpent på søndager også vil holde åpent røde dager i mai og juni.

Dette bør du vite om ølsalget før helligdager

Salg av øl dagen før søndager og helligdager skjer etter kommunale bestemmelser. Dagen før de fleste søndager og helligdager skjer salget frem til kl. 18.00. På dager som benevnes som en «aften» (påskeaften, pinseaften, julaften osv.), er ofte både åpningstider og salgstider noe kortere enn vanlig.

Åpningstider ølsalget i mai og juni

  • Onsdag 27. mai, dagen før Kristi himmelfartsdag: Ordinære salgstider
  • Torsdag 28. mai, Kristi himmelfartsdag: Ølsalget er stengt
  • Lørdag 04. juni, pinseaften: Frem til kl. 15:00 i noen kommuner, i andre kommuner er det kun tillatt å selge alkohol frem til kl. 18.00, blant annet Oslo (selv om ølsalget varer til kl. 18.00 er det verdt å merke seg de fleste butikker stenger senest kl. 16.00)
  • Søndag 05. juni, første pinsedag: Ølsalget er stengt
  • Mandag 06. juni, andre pinsedag: Ølsalget er stengt

Noen kommuner tillater senere salg av øl, selv om butikkene må stenge tidligere. Vi anbefaler derfor å sjekke kommunens hjemmesider for åpningstider for salg av øl i den butikken du skal handle i.