Når er butikkene stengt i mai i år?

KIWIs åpningstider i mai 2024

Mai er måneden for fest- og fridager. Husk å handle inn det du trenger i god tid.

Sjekk åpningstidene hos din nærmeste KIWI-butikk her, så vet du at du får tak i det du trenger til de røde dagene i mai. Noen datoer er nemlig verdt å merke seg, slik at du rekker å handle inn det du trenger.

– På pinseaften stenger mange butikker kl. 16.00. Det er det mange kunder som ikke er forberedt på!

Akkurat på pinseaften kan det oppleves ekstra kjedelig å stå utenfor en stengt butikkdør med handlelista i hånden. De fleste butikkene holder nemlig stengt både første og andre pinsedag, som faller på påfølgende søndag og mandag. Bortsett fra KIWIs søndagsåpne butikker, er det få butikker som holder åpent disse dagene.
 

HUSK: På pinseaften, som i år faller på lørdag 19. mai, stenger de fleste butikker kl. 16.00. De aller fleste butikker er deretter stengt første og andre pinsedag, som er søndag 20. mai og mandag 21. mai. Alle butikker har normale åpningstider tirsdag 22. mai.

Søndagsåpne butikker på røde dager i mai

– Heldigvis har vi mange Brustadbuer, det vil si butikker med 100 kvadratmeter salgsflate som har lov til å holde søndagsåpent, sier Rolland. Det er også mange butikker i turistkommunene som holder åpent alle de røde dagene. Det vil si at alle butikker som vanligvis holder åpent på søndager, vil også holde åpent på de røde dagene i mai.

Les også: Her finner du åpningstidene til din KIWI-butikk

Dette bør du vite om ølsalget før helligdager

Salg av øl dagen før søndager og helligdager skjer etter kommunale bestemmelser. Dagen før de fleste søndager og helligdager skjer salget fram til kl. 18.00. På dager som benevnes som en «aften» (påskeaften, pinseaften, julaften osv.), er ofte både åpningstider og salgstider noe kortere enn vanlig.

Åpningstider ølsalget i mai

  • Onsdag 1. mai: Ølsalget er stengt
  • Torsdag 9. mai (Kristi himmelfartsdag): Ølsalget er steng
  • Torsdag 16. mai: Ordinære salgstider
  • Fredag 17. mai: Ølsalget er stengt
  • Lørdag 18. mai (pinseaften): Ølsalg fram til kl. 15.00 i noen kommuner. I de fleste kommuner fram til klokken 16. Dersom hovedbutikken kan holde åpent utover klokken 16 ift. kommunale bestemmelser, kan det også være at ølsalg er tillatt til kl. 18.00, men dette må sjekkes med den enkelte kommune.
  • Søndag 19. mai (første pinsedag): Ølsalget er stengt
  • Mandag 20. mai (andre pinsedag): Ølsalget er stengt