Denne solkremen er trygg både for deg og korallrevene

Pass på hvilken solkrem du tar med deg til tropiske strøk. Inneholder den stoffer som kan skade korallrevene, risikerer du å bli fratatt flasken når du ankommer feriemålet.

I 2018 ble Hawaii første sted i verden som forbød solkrem som inneholder oksibenzon og oktinoksat. Dette etter at studier hadde vist at stoffene kan gjøre skade på korallrev og øvrig havmiljø. Siden den gang har også stillehavsøya Palau, Aruba i Karibia og Key West vedtatt lover som forbyr en rekke solkremer i et forsøk på å redde korallrevene i området. 

Det å kjøpe en solkrem dreier seg med andre ord ikke lenger bare om å finne en solkrem som beskytter huden, men også om å velge en som tar hensyn til miljøet. Det stilles dermed stadig strengere krav til produsentene av solkremer.

Velg solkrem som er bra for både huden og miljøet

Ingen av NIVEAs solkremer på det norske markedet inneholder stoffer som mistenkes å skade korallrev.
Ingen av NIVEAs solkremer på det norske markedet inneholder stoffer som mistenkes å skade korallrev.

– Som produsent har vi et ansvar både overfor forbrukerne og miljøet. For oss i NIVEA SUN er det viktig å drive et bærekraftig innovasjonsarbeid og hele tiden jobbe med å forbedre solproduktenes miljøavtrykk, sier Annica Pettersson hos NIVEA.

Dette gjør de i samarbeid med forskere, eksperter og leverandører. 

– Akkurat de filtrene det nå er snakk om, har vi heldigvis aldri hatt i NIVEA SUN sine produkter på det norske markedet. Dette er det viktig for oss at forbrukerne er klar over, sier hun. 

Når du kjøper en flaske med NIVEA SUN, kan du med andre ord føle deg helt trygg på at den ikke inneholder noen stoffer som mistenkes å skade korallrev.  

Nyhet for sensitiv hud

En annen god nyhet i år, er at Sensitive-serien til NIVEA SUN har blitt enda mildere mot huden enn tidligere. Det samme gjelder deres barnesolkremer. 

– Sensitive-serien er spesielt tilpasset sensitiv hud og særlig solsensitiv hud. Den inneholder naturlig Aloe Vera og Jojoba-olje, som virker beroligende på huden, forteller Pettersson.

Solkremen i serien er for øvrig helt fri for parfyme, parabener og fargestoffer. Den er også vannfast og setter ikke flekker på klærne.