Nordmenns vinterbleke, pigmentfattige hud gjør oss ekstra utsatte for solforbrenning. Det finnes mange unnskyldninger for å droppe solkremen, men hvem er det du egentlig lurer?
Solsultne, vinterbleke nordmenn er ikke sene om å be når solen endelig titter frem og temperaturen stiger. Klærne går av og badetøyet på, og lukten av solkrem bringer frem varme minner fra forrige sommer.
Nettopp vår vinterbleke, pigmentfattige hud gjør oss nordmenn ekstra utsatt for solforbrenning. Derfor er det viktig at vi er flinke til å bruke solkrem med minst faktor 15, og ikke bare når vi ligger langstrakt på stranden eller i hagen.
Vi blir nemlig oftest solbrent de gangene vi IKKE soler oss, ifølge en rapport fra Statens strålevern. Nesten 1 av 3 bruker kun solkrem når vi er på ferie, men det er viktig å huske på at UV-strålene er sterke nok til å skade huden din også her hjemme.
Slik velger du riktig solfaktor
Er du usikker på hvor høy eller lav solfaktor du bør bruke? Her er en enkel oversikt som forteller deg hvordan du best kan beskytte din egen hud mot solforbrenninger og tidlig aldring:
Unngå flekker på klærne
Solkremen kan imidlertid også gi litt mer fysiske minner, og kanskje ikke i like positiv forstand. Ifølge Nivea har minst halvparten av oss opplevd å få gule solkremflekker på klær og badetøy, som ikke går av i vask.
Flekkene kommer fra UV-filteret, og oppstår når det kommer i kontakt med vann. Derfor kommer ofte ikke flekkene til syne før etter at plagget er vasket. I fjor kom Niveas «Protect & Moisture»-solkremserie, som selges hos KIWI, med en ny formel som beskytter klærne og hindrer flekkene i å sette seg. I år følger Protect & Bronze-serien etter.
Det har tatt seks år å utvikle løsningen, og de er foreløpig alene om å ha en slik flekk-beskytter i sine solkremer.
Alle av Niveas solkremer er nå også uten parabener.