Kjapp og billig middag

Tre studentvennlige middager med fullkornspasta

Er du student, aleneboer eller har bare generelt litt dårlig tid? Da passer disse tre enkle og billige pastamiddagene godt til deg!

For å være ærlig: De passer ganske godt til alle andre som liker pasta også, dere må bare gange opp oppskriften til det antallet porsjoner som skal serveres rundt middagsbordet.

Trodde du forresten at all pasta jevnt over var usunt? Da kan vi fortelle deg at det er det nødvendigvis ikke. Hvis du velger pasta med fullkorn får du nemlig i deg mer fiber og næringsstoffer enn du gjør fra vanlig pasta.

– Det å velge fullkornspasta fremfor vanlig pasta er dermed et godt valg for kroppen, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. 

I denne artikkelen gir hun deg fire gode grunner til å kjøpe fullkornspasta neste gang du skal ha pasta til middag.

Tre enkle og billige oppskrifter med pasta

Med disse tre oppskriftene kan du fjerne deg fra myten om at studenter bare spiser spagetti med ketchup eller makaroni og ost:

1. Makaronigrateng med pølser og brokkoli

Slik lager du makaronigrateng med pølser og brokkoli
Slik lager du makaronigrateng med pølser og brokkoli

  • 2 porsjoner
  • 30 minutter

Ingredienser:

  • 325 gram Sopps fullkorn makaroni
  • 150 gram pølse
  • 150 gram brokkoli
  • 2 egg
  • 1,5 dl matfløte
  • 100 gram revet ost

Fremgangsmåte:

  1. Kok makaroni som anvist på pakken. Sett ovnen på 200°C. Skjær pølsen i 1 cm tykke biter og stek dem i litt smør til de er gjennomstekt.
  2. Kok brokkoli i et par minutter. Smør en ildfastform. Bland makaroni, pølse og brokkoli. Bland sammen egg, halvparten av osten (revet) og fløten, hell blandingen over gratengen. 
  3. Stekes midt i ovnen i 20 min. Toppes med resten av osten når det er ca 10 min igjen av steketiden.

2. Spagetti med avokado, feta og valnøtter

Slik lager du spagetti med avokado, feta og valnøtter
Slik lager du spagetti med avokado, feta og valnøtter

  • 2 porsjoner
  • 15 minutter

Ingredienser:

  • 225 gram Sopps Spaghetti fullkorn
  • 1 avokado
  • 0,5 dl crème fraiche
  • ½ sitron
  • ½ ss olivenolje
  • 150 gram feta
  • 50 gram valnøtter
  • Litt havsalt og evnt. chili hvis du ønsker mer smak
  • Olivenolje til å drysse over

Fremgangsmåte: 

  1. Kok spagettien som anvist på pakken. Mos avokadoene og legg de i en skål. Tilsett crème fraiche, sitron, havsalt, olivenolje og evnt. chili.
  2. Hakk valnøttene og rist de tørre i en stekepanne til de har fått en fin farge.  
  3. Server pastaen med avokadorøren, smuldret fetaost og valnøtter. Dryss over litt olivenolje.

3. Spagetti med kjøttboller og tomatsaus

Slik lager du spagetti med kjøttboller og tomatsaus
Slik lager du spagetti med kjøttboller og tomatsaus

  • 2 porsjoner
  • 15 minutter

Ingredienser:

  • 250 gram Sopps Spaghetti fullkorn
  • 250 gram kjøttboller
  • 200 gram hakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • Fersk basilikum
  • Olivenolje til å drysse over
  • Litt havsalt og pepper + smør til å steke med

Fremgangsmåte:

  • Kok spagettien som anvist på pakken. Stek kjøttbollene i litt smør.
  • Lag en tomatsaus av hakkede tomater, hvitløk, salt og pepper. Kok opp alle ingrediensene til sausen og la den koke på middels varme i ca 5-6 minutter.
  • Server pastaen med kjøttboller og tomatsaus. Topp med basilikum, olivenolje og pepper.