• TV

Ferdigsuppe på pose blir ofte sett på som et dårligere alternativ, men visste du at denne metoden for å lagre mat har blitt brukt i flere tusen år?

- Dette er skikkelig kost! Det er neste 70 prosent erter i denne pakken, sier TORO-kokk og produktutvikler Kenneth Johansen i Orkla Foods, mens han holder frem en pose med TORO Gul ertesuppe.

Dette er en av Norges mest populære supper, og sammen med matentusiast og entertainer Heine Totland viser Kenneth på kjøkkenet i KIWIs foodtruck hvordan du kan ta den gule ertesuppen til et helt nytt nivå!

Se hvordan i videoen øverst på siden

Svært gammel mattradisjon 

TOROs populære posesupper består av forskjellige råvarer som er blitt høstet når de er på sitt beste, og deretter tørket og foredlet til pulverform.

Visste du at tørking av matvarer er en naturlig metode for å bevare mat, og som har vært brukt i flere tusen år? Også vi i Norge har lange tradisjoner med tørking av mat, for eksempel vår berømte klippfisk. Mel, krydder, kaffe og frukt er også eksempler på tørkede matvarer.

- Råvarer til tørking blir høstet og foredlet når de er på sitt mest nærings- og smaksrike. Tørket mat er derfor både næringsrik og langtidsholdbar, forklarer Kenneth Johansen.