Best i test:

KIWIs ferdigsupper til topps i suppetest

«GO’middag på 1,2,3»-suppene kapret de fire øverste plasseringene i Bramats test av ferdigsupper.

I august lanserte KIWI en rekke serveringsklare middager kalt «GO’middag på 1,2,3». Middagsvariantene består blant annet av fire glutenfrie supper: Thaisuppe, blomkålsuppe, grønnsakssuppe og fiskesuppebase. Hver suppepose rommer to store og to små porsjoner, og koster mellom 29,90 og 39,90 per stykk.

Testvinnere

Ernæringsfysiologer i Bramat har testet ernæringsinnholdet i åtte ferdigsupper. KIWIs supper gjør det best i testen og vinner både 1., 2., 3. og 4. plassen.

– Sunnhet til folket er KIWIs hjertesak. Vi har jobbet tett med leverandøren for å lage supper som både er sunne og smaker godt. Denne testen bekrefter at vi har lykkes med dette. Suppene er raske å tilberede og passer perfekt i en travel hverdag, sier Harald Bregner, fagsjef for ferskvare og kvalitet i KIWI.

Blomkålsuppen er testens vinner og får terningkast 6: «Bra med grønnsaker, greit med salt, og lite mettet fett», heter det i juryens begrunnelse. De tre neste plassene går henholdsvis til grønnsakssuppe, fiskesuppebase og thaisuppe som alle belønnes med terningkast 5.

Sunnhetsfokus

Bramat har kun fokuset på ernæringsinnholdet i suppene. Vinnerkriteriene var å ha líte mettet fett og salt, og høy andel umettet fett, protein og grønnsaker. Grønnsaksinnholdet har telt dobbelt i testen, siden «de fleste med fordel kan få i seg mer grønnsaker». Se hele testresultatet her.

Smak ble ikke vurdert i testen, men nylig fikk vi en barnefamilie til å smake på flere «GO’middag på 1,2,3»-produkter. Slik gikk det: