• TV

Rekk opp hånden alle som har smakt TORO tomatsuppe i løpet av livet? Her svarer TORO selv på hvordan du gjør posesuppen til et fullverdig måltid.

Ingen av TOROs supper er mer populær enn den tradisjonelle tomatsuppen. Den milde suppen med den barnevennlige smaken har på mange måter definert hvordan en tomatsuppe skal smake her i Norge.

TOROs produktutvikler Kenneth Johansen er selv en erfaren kokk, og har blant annet gitt ut kokeboken Ren matglede. Da han møtte matentusiast og entertainer Heine Totland i KIWIs egen foodtruck på Sognsvann i Oslo, fortalte han hva du bør gjøre med tomatsuppen for å få et fullverdig måltid du kan servere ofte.

Se selv i videoen øverst på siden!

Mindre salt i ferdigsupper

TORO Tomatsuppe ble lansert i 1961, og har vært en bestselger blant posesuppene i snart 60 år. Samtidig har det også skjedd flere ting med ferdigsuppene i løpet av alle disse årene, blant annet har saltinnholdet i TOROs supper blitt redusert med opptil 50% siden 1983.

– Reduksjonen har vært trinnvis over alle disse årene for å gradvis venne nordmenn til et lavere saltnivå, forteller TORO-kokk Kenneth Johansen.

I dag ligger TOROs tomatsuppe innenfor Saltpartnerskapets mål om maks 0,8 gram salt per 100 gram ferdig suppe. Saltpartnerskapet er en samarbeidsavtale mellom Helsedirektoratet, de største matvarekjedene og norske matleverandører.