Ja, du kan spise taco med god samvittighet

Fredagstaco’n er godt innarbeidet og mange av oss spiser taco flere dager i uka. Det kan du gjerne fortsette med! Med noen enkle grep blir taco til «supermat» uten at det går utover kosen og smaken.

Taco er mat med mye smak og uendelige variasjons- og valgmuligheter. Det er opp til deg om du ønsker å gjøre den klassiske norske fredagstacoen litt sunnere ved å bytte kjøttdeig med karbonadedeig, fylle på med litt mer grønnsaker og velge fullkornslefser og ekstra lett rømme/ Drømmelett. Enda sunnere og mer spennende blir tacoen hvis du bytter rødt kjøtt med hvitt kjøtt, fisk, bønner eller kikerter og eksperimenterer med litt flere smakfulle grønnsaker og topping. Stekt kyllingbryst i biter smaker deilig som alternativ til den klassiske kjøttdeigen og kidneybønner med tacokrydder er faktisk en vinner, kanskje også selv for de som kan være litt skeptiske til vegetarvarianter. Bytter du kjøtt med bønner blir taco dessuten en veldig billig middag.

Det høres kanskje «skummelt ut», men taco med rå laks er faktisk helt nydelig. Hvis du vil prøve taco med rå laks anbefaler vi å droppe krydder på laksen, og heller la en god guacamole og en spicy tomatsalsa, gjerne hjemmelaget, gi den klassiske tacosmaken. Både hvit fisk, rød fisk og skalldyr er verdt å teste i tacoen. Lettstekte grønnsaker som strimlet gulrot og paprika, sukkererter og asparges passer også nydelig til taco.

La barna gjøre jobben!

Mange har erfart at barna spiser mer grønnsaker når grønnsakene er fordelt i skåler og barna forsyner seg selv, slik man gjør når man spiser taco. Studier har vist at det å være med på å tilberede maten øker barns inntak av grønnsaker. Muligheten til å velge mellom flere ulike grønnsaker, mulighet til å forsyne seg selv, og det å smake på ulike grønnsaker øker også grønnsaksinntaket til barn. Ta barna med på matlagingen, så spiser de mer grønt.