Vi elsker taco

Dette er nordmenns tacovaner

Lefser eller skjell? Ananas – ja eller nei? Og slik gjør du din taco litt sunnere.

Taco-salget har økt med 8 prosent hos KIWI det siste året. Sist uke satte KIWI ned prisen på en mengde taco-produkter, og nå velger enda flere taco til middag.

En ny undersøkelse gjort av Nordstat for Old El Paso bekrefter det vi allerede vet: Nordmenn elsker taco! 1 av 3 spiser taco flere ganger i måneden. 

En litt sunnere variant

TIne Sundfør deler sine tips til en litt sunnere tacomiddag
TIne Sundfør deler sine tips til en litt sunnere tacomiddag

De aller fleste av oss velger kjøttdeig som base i sin taco, mens kylling kommer på god andreplass. Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sunfør mener flere med fordel kunne eksperimentert litt med tacomiddagen sin for å gjøre den litt sunnere.

– Om du bytter ut kjøttdeigen med mager karbonadedeig eller kyllingfilet i biter, velger en mager variant av rømme som Drømmelett eller ekstra lettrømme, lager en god guacamole og serverer med friske grønnsaker og fullkornslefser blir tacomiddagen kjapt litt sunnere.

– Et annet godt og spennende tips er å bytte ut litt av karbonadedeigen med hermetiske bønner eller linser, sier Sunfør, som selv er mest glad i å lage taco-salat og spise noen nachos ved siden av i stedet for å fylle det i lefser.

Visste du at taco kan være sunnere enn sushi? 

Tortillalefser eller skjell?

Ifølge undersøkelsen er vi flinke til å ha med grønnsaker i tacoen vår, og både tomat, agurk, løk og mais er med hos de fleste av. Nesten 20 prosent tilsetter også ananas i tacoen, mens 26 prosent spicer den opp med chili og jalepenos.

75 prosent av oss går for tortillalefser når vi skal spise taco. 35 prosent sier at de gjerne spiser tacoskjell. 25 prosent spiser også chips.

Rekkefølgen i lefsa? 

Det er liten tvil om at veldig mange har et forhold til hvordan den perfekte tacoen er oppbygd. På vår Facebookside spurte vi dere hva som er den riktige rekkefølgen i tacolefsa, og vi fikk over 400 svar.

Folk har ulike meninger om hva som kommer først og sist, men for ernæringsfysiolog Tine Sundfør er det én regel som alltid gjelder.  

– Rekkefølgen på ingrediensene er ikke så viktig, men en god huskeregel er cirka 1/3 kjøtt, kylling, bønner eller fisk, 1/3 grønnsaker og 1/3 lefse, skjell eller natchos. 

Tre tips som gjør fredagstacoen enda bedre