Usikker på hva du skal bruke restene etter tacomiddagen til? La de danne grunnlaget for sunne fiske- og vegetarretter senere i uken. Se flere tips her.
Taco er kjempegodt, men det å beregne mengden ingredienser på forhånd kan være en utfordring. Heldigvis finnes det mange gode retter du kan lage av restene!
Sausen kan for eksempel brukes til å sette ekstra smak på andre middager, som denne retten med fiskenuggets og fullkornsris, eller du kan bruke den sammen med resten av bønnene i en vegetarrett bestående av crispy quinoa med kidneybønner.
Også lompene kan brukes i nye middagsretter enten du foretrekker fisk eller plantebasert mat. Prøv for eksempel glasert torskefilet eller chop suey linser i tortillalefser.
Ha tacosaus i gryteretten
Glassene med tacosaus har en tendens til å hope seg opp innerst i kjøleskapet hos en del av oss. Det blir alltid litt igjen, men ikke nødvendigvis nok til neste tacomiddag. Det er heller ikke så lett å huske når glasset som står bakerst egentlig ble åpnet, og dermed ender man med å kjøpe et nytt glass uansett.
Det greieste er derfor å forsøke å bruke opp sausen ganske raskt, for eksempel i pastasaus, gryterett eller lasagne. Har du rømme igjen kan også den brukes i sauser, supper og gryter, eller du kan lage litt rømmedip til gulrot og andre grønnsaker. Ikke bare er det kjempegodt, men kjempesunt også.
Lag pizza av tacoen
Saus og rømme er ikke det eneste det kan bli for mye av. Ofte avsluttes tacomiddagen med at et tårn av små skåler bæres tilbake til kjøleskapet. Litt tomat, litt agurk, en halv skål med løk, salat og kanskje litt kjøttdeig og bønner må stables på plass sammen med skjell og lomper.
En ny tacomiddag dagen etter er naturligvis et alternativ, men det finnes også mye annet du kan bruke restene til. Lag for eksempel en salat til lunsj på skole eller jobb, eller tacowrap til de familiemedlemmene som foretrekker det. Bruk gjerne kjøttdeig, saus og rømme i wrapen eller salaten.
Har dere mange lomper igjen, er det også mulig å sette tacopizza på menyen senere i uken. Smør tacosaus utover hver lompe og topp pizzaen med mais, løk, paprika og kjøtt fra tacomiddagen, før du strør litt ost på toppen. Server pizzaen med grønn salat og litt rømmedressing.