Den første uken av familien Husby-Sørensens sunnhetsprosjekt er gjennomført. Den inneholdt fysisk sjokk, mannfluensa og en overraskende god vegetarlasagne.

Gjennom flere uker kan du følge småbarnsfamiliens utfordringer på vei mot et sunnere kosthold gjennom korte episoder på YouTube og KIWI.no. Hele historien starter her

I første episode testet vi Line Victoria og Torbens fysiske alder, for å se hva et sunnere kosthold med mye fisk og grønt kan gjøre med kroppen på bare åtte uker - hvordan det gikk ser du i vidoen over.

Begge fikk seg en vekker 

- Jeg ble faktisk lei meg da jeg fikk høre resultatet. Jeg har en kropp som i utgangspunktet er frisk, og så behandler jeg den på denne måten? Jeg vil jo gjerne holde litt lenger uten å måtte vrakes tidlig på grunn av dårlig vedlikehold, innrømmer Line Victoria Husby-Sørensen (36).

Ektemannen Torben (38) viste seg å ha en fysisk alder på 47 år. Til tross for at han er i mye fysisk aktivitet, bidrar kostholdet til at formen går motsatt vei. 

- Jeg trodde jeg var en ung mann i kroppen! Denne innsikten har iallfall motivert meg til å jobbe for at jeg skal være yngre når vi testes på nytt i mars. Jeg SKAL tilbake til 30-årene, forteller en engasjert Torben. 

Ukens beste tips å ta med videre

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør ga småbarnsfamilien en rekke tips sist de møttes. Både Line og Torben er unisont enige om at det aller beste tipset de tar med seg videre fra uke 1, er å ta seg en neve med nøtter og tørket frukt når de kjenner på suget etter snacks i hverdagen.

- Jeg har også både epler og bananer i vesken min nå, og det er virkelig en redning når jeg er på farten, sier Line Victoria.  

Slik er ukens statusrapport:

Hva har dere gjort annerledes i uke 1?

  • Torben har laget vegetarlasagne med fullkorn! Han blir redd når han ser en oppskrift med krydder og grønnsaker han ikke kjenner til, men det smakte veldig godt. Tro det eller ei: Den smakte enda bedre dagen etter, og dagen etter det igjen – og alt ble spist opp!
  • Vi har vært mer aktive, til tross for at Torben har hatt mannfluensa. Jeg fant ham faktisk på spinningsykkelen på vaskerommet fredag formiddag, det var et stort sjokk! (at han i det hele tatt fant sykkelen i alt rotet, mener jeg)

Hvilke sunne middager har dere laget?

Hvordan spiser dere mer frukt og grønt?

  • Vi har hatt frukt til dessert med litt mager vaniljekesam
  • Torben har med frukt som mellommåltid på jobb
  • Line har lagt bananer i vesken og hanskerommet på bilen
  • Vi har gjort det lettere å spise, ved å rett og slett fylle opp kjøleskapet med frukt og grønt

Hva er deres beste tips å ta med videre etter denne uken? 

  • Ikke prøv å endre kostholdet alene, det er for dumt å sitte og spise forskjellige middager
  • Lag ekstra mye middag, og ta med restene til lunsj dagen etter.
  • Spis en neve nøtter og tørket frukt i stedet for snacks på hverdager
  • Lag ukesmeny og handle for hele uken – men husk å spise før du drar i butikken!