Fem gode middager du kan lage på stormkjøkkenet

Kvinne lager mat på stormkjøkken i vakker fjellandskap.

Gruer du deg til matlaging på stormkjøkken og oppvasken i etterkant? Det trenger du ikke. Her er fem enkle middager som både er enkle å lage, smaker godt og krever minimalt med oppvask.

Enten du er på tur i fjellet, skogen eller langs veien, er det genialt å ha med stormkjøkken. Ingenting slår følelsen av å nyte en digg, varm middag etter en lang dag med frisk luft og eventyr. Men likevel er det ikke like avslappende som å lage mat hjemme. Tenk deg at du står der i tolv grader og frisk bris og skal i gang med å lage middag. Da frister det å gjøre kokkeleringen enkel og oppvasken minimal. 

Er du på dagstur, kan mye av forberedelsene gjøres hjemme før du drar ut. Kutt det som kan kuttes, og stek det som kan stekes før du drar ut. Så trenger du bare varme opp maten når magen begynner å rumle. 

Her er fem enkle og digge middagstips til deg som skal lage mat på stormkjøkken: 

1. Taco eller nachos

Taco og nachos er alltid en favoritt blant både voksne og barn. Om det lar seg gjøre, kan du forberede ingrediensene hjemme og ta dem med på turen. Om ikke, gjør det enkelt: nøy deg med litt færre grønnsaker enn du vanligvis bruker, bruk skivet ost og stek kjøttdeigen med krydderblanding på stormkjøkkenet. Server i fullkornstortilla med tacosaus og rømme. 

Lager du nachos, må du steke kjøttdeigen først. Deretter legger du nachochips, kjøttdeig og ost lagvis i stekepannen. Stek på lav varme og bruk gjerne lokk, slik at varmen blir jevnt fordelt. Server med tacosaus, rømme og en digg guacamole.

Burger.jpg
Burger er en sikker vinner! Foto: iStock.

2. Burger

Burger er enkel og digg turmat! Ta med burgere, ønskede grønnsaker, ost, brød og en dressing. Så er middagen omtrent klar. Alt du trenger å gjøre er å steke burgerne på stormkjøkkenet og kutte grønnsakene. Det kan du eventuelt også gjøre hjemme før du drar ut. 

3. Toro-gryter og Eldorado-supper

Toro-gryter og Eldorados ferdige supper er lettvinte å ta med på turen. De er enkle å tilberede og gir deg en varm og næringsrik middag. Suppene fra Eldorado trenger du kun å varme opp. Toro-gryter finnes det mange varianter av, men det hender man må tilsette noe. Les godt på pakken så du får med deg alle ingrediensene. Velg familiens favoritt og følg instruksjonene på pakken. Server gjerne med brød og en salat for å gjøre måltidet komplett.

4. Chili sin carne

Chili sin carne er en smakfull og mettende rett som passer perfekt på tur. 

Til fire porsjoner trenger du:

 • 2 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 2 røde paprika 
 • 0,5 ts chilipulver
 • 1 ts malt koriander
 • 1 ts spisskummen
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 1 boks hermetiske røde bønner
 • 1 boks hermetiske kikerter
 • 1 boks mais 
 • Pepper til smak

Slik gjør du: 

 1. Kutt grønnsakene og skyll bønnene og kikertene hjemme før du drar ut.
 2. Ha i grønnsakene og bønnene i hver sine bokser. Ha krydderet over grønnsakene. 
 3. Fres grønnsakene i en kjele med olje til de blir blanke. 
 4. Tilsett de hermetiske tomatene, senk varmen og la det småkoke i ca. fem minutter.
 5. Ha i bønner, kikerter og mais. Smak til med pepper. 
 6. Server gjerne med nachos eller brød, og en klatt rømme. 

5. One-pot pasta

One-pot-pasta.jpg
Med one-pot-pasta minimerer du oppvasken og innsatsen. Foto: iStock.

Pasta er enkel og rask mat som metter godt. “One pot” eller alt-i-ett er genialt på tur når du ikke har lyst på mye oppvask. Forbered middagen hjemme og kutt opp grønnsaker i forkant, så er middagen klar i en fei. Her er to oppskrifter vi kan anbefale til turen.

Med disse fem enkle oppskriftene kan du lage deilige middager på stormkjøkkenet ditt mens du er på tur. Husk å forberede ingrediensene hjemme, pakke dem godt og ta med deg alt utstyr du trenger til matlagingen. God tur!