Så enkelt blir du en mester på turkaffe

Lite smaker bedre enn en kopp nybrygget kaffe på tur. Med ALI Kaffe i tursekken er det enkelt å lykkes med turkaffen. Her får du den enkle guiden som gjør deg til en ekte friluftsbarista.

Hvorfor fikk du denne annonsen?

Du får denne annonsen fordi du er registrert som Trumf-medlem og har samtykket til kommunikasjon og tilbud fra Trumf og Trumf-partnere i andre medier. Finn ut mer her


Det er ikke rart vi er glade i å gå tur i Norge. Uansett om man bor på bygda eller i byen, er det alltid kort vei til de gode naturopplevelsene. Når vi kommer oss ut i naturen, kjenner vi at skuldrene senker seg, og hverdagens mas blir liggende igjen hjemme.

Derfor er rastepausene på tur – uansett om turen er lang eller kort – et kjærkomment innslag i en hektisk hverdag. Det er her vi virkelig kan nyte en kopp kaffe, og ikke bare ta den med i en kopp mens vi haster videre til neste gjøremål.

Kok din egen turkaffe

Det er virkelig noe magisk med å kunne sette nyte en nybrygget kopp kaffe på tur. Med ALI kokekaffe i tursekken er du garantert et godt resultat på kaffen, uansett om du lager den over primus eller på bål. 

Ønsker du å gjøre det enda enklere kan du ta med ferdigtraktet kaffe på termos. ALI Kaffe egner seg nemlig særdeles godt til tur-termosen, siden den holder ekstra lenge på den gode smaken, uten å bli bitter. 

Slik lager du turkaffe

  1. Kok opp ønsket mengde vann i en ren kjele eller en kaffekjele av rustfritt stål. Beregn 1,5 dl vann per kopp kaffe.
  2. Beregn hvor mye kaffe du trenger. Bruk 6 gram kokekaffe per 1 dl vann.
  3. Ha kaffen i vannet og rør den ut. La den trekke i 6-8 minutter, eller til mesteparten av kaffegruten har sunket ned til bunns.
  4. Nyt den gode kaffen, gjerne med noe godt ved siden av.
Nybrygget kaffe blir helt over i en kaffekopp fra ALI Kaffe.
Nybrygget kaffe gjør at turen smaker ekstra godt. 

Kom deg ut-dagen 2023

Søndag 3. februar er det igjen klart for en ny Kom deg ut-dag i regi av Den Norske Turistforening (DNT), med arrangementer over hele landet. 

Nyter du en god kopp kaffe på tur? Del gjerne bildet ditt ved å tagge #friluftsbarista
Nyter du en god kopp kaffe på tur? Del gjerne bildet ditt ved å tagge #friluftsbarista

Målet er å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i vinterværet, og bli kjent med litt av tilbudet som finnes i Barnas Turlag landet rundt. DNT håper at enda flere skal få oppleve gleden over å være ute, møte andre barnefamilier og være med på mange morsomme ting.