Med ALI Kaffe i tursekken er det enkelt å lykkes med bålkaffen. Her får du veiledningen som hjelper deg å lykkes som friluftsbarista. Men husk alltid å sjekke skogbrannfaren, og om det er tillatt å tenne bål der du ferdes før du går i gang.
Det er ikke rart vi er glade i å gå tur i Norge. Uansett om man bor på bygda eller i byen, er det alltid kort vei til de gode naturopplevelsene. Når vi kommer oss ut i naturen, kjenner vi at skuldrene senker seg, og hverdagens mas blir liggende igjen hjemme.
Derfor er rastepausene på tur – uansett om turen er lang eller kort – et kjærkomment innslag i en hektisk hverdag. Det er her vi virkelig kan nyte en kopp kaffe, og ikke bare ta den med i en kopp mens vi haster videre til neste gjøremål.
Kok din egen bålkaffe
For tiden er det ekstra mange som finner veien ut til naturen – og det er flott! Frisk luft og naturopplevelser er sunt og forfriskende, men finn gjerne nye stier der det ikke ferdes så mange. Og husk å holde god avstand når du møter andre, slik at alle får en trygg og god turopplevelse.
I perioden 15. september til 15. april er det lov å tenne bål i Norge, og det er virkelig noe magisk og nostalgisk med å kunne sette seg ned rundt bålet og koke en god kopp bålkaffe. Med Ali kokekaffe i tursekken er du garantert et godt resultat på bålkaffen, som kvikker deg opp til turen videre.
Husk alltid å sjekke skogbrannfaren, og om det er tillatt å tenne bål der du ferdes før du går i gang.
Slik lager du bålkaffe
- Kok opp ønsket mengde vann i en ren kjele eller en kaffekjele av rustfritt stål. Beregn 1,5 dl vann per kopp kaffe.
- Beregn hvor mye kaffe du trenger. Bruk 6 gram kokekaffe per 1 dl vann.
- Ha kaffen i vannet og rør den ut. La den trekke i 6-8 minutter, eller til mesteparten av kaffegruten har sunket ned til bunns.
- Nyt den gode kaffen, gjerne med noe godt ved siden av.
Er det bålforbud, kan du koke vann på primus eller gjøre det enda enklere; ta med ferdigtraktet kaffe på termos. ALI Kaffe egner seg særdeles godt til tur-termosen, siden den holder ekstra lenge på den gode smaken, uten å bli bitter.
Her finner du en veiledning til hvordan du trakter den perfekte filterkaffen.