Sunn og billig kaffe på tur

Så enkelt blir du en mester på bålkaffe

Med ALI Kaffe i tursekken er det enkelt å lykkes med bålkaffen. Her får du veiledningen som hjelper deg å lykkes som friluftsbarista. Men husk alltid å sjekke skogbrannfaren, og om det er tillatt å tenne bål der du ferdes før du går i gang.

Det er ikke rart vi er glade i å gå tur i Norge. Uansett om man bor på bygda eller i byen, er det alltid kort vei til de gode naturopplevelsene. Når vi kommer oss ut i naturen, kjenner vi at skuldrene senker seg, og hverdagens mas blir liggende igjen hjemme.

Derfor er rastepausene på tur – uansett om turen er lang eller kort – et kjærkomment innslag i en hektisk hverdag. Det er her vi virkelig kan nyte en kopp kaffe, og ikke bare ta den med i en kopp mens vi haster videre til neste gjøremål.

Kok din egen bålkaffe

For tiden er det ekstra mange som finner veien ut til naturen – og det er flott! Frisk luft og naturopplevelser er sunt og forfriskende, men finn gjerne nye stier der det ikke ferdes så mange. Og husk å holde god avstand når du møter andre, slik at alle får en trygg og god turopplevelse.

I perioden 15. september til 15. april er det lov å tenne bål i Norge, og det er virkelig noe magisk og nostalgisk med å kunne sette seg ned rundt bålet og koke en god kopp bålkaffe. Med Ali kokekaffe i tursekken er du garantert et godt resultat på bålkaffen, som kvikker deg opp til turen videre.

Husk alltid å sjekke skogbrannfaren, og om det er tillatt å tenne bål der du ferdes før du går i gang.

Slik lager du bålkaffe

Å lage bålkaffe selv gjør at turen smaker ekstra godt. Er det ikke mulig eller forsvarlig å fyre opp bål, er ALI kaffe også spesielt egnet for å holde lenge på den gode smaken på termos.
Å lage bålkaffe selv gjør at turen smaker ekstra godt. Er det ikke mulig eller forsvarlig å fyre opp bål, er ALI kaffe også spesielt egnet for å holde lenge på den gode smaken på termos.

  1. Kok opp ønsket mengde vann i en ren kjele eller en kaffekjele av rustfritt stål. Beregn 1,5 dl vann per kopp kaffe.
  2. Beregn hvor mye kaffe du trenger. Bruk 6 gram kokekaffe per 1 dl vann.
  3. Ha kaffen i vannet og rør den ut. La den trekke i 6-8 minutter, eller til mesteparten av kaffegruten har sunket ned til bunns.
  4. Nyt den gode kaffen, gjerne med noe godt ved siden av.

Er det bålforbud, kan du koke vann på primus eller gjøre det enda enklere; ta med ferdigtraktet kaffe på termos. ALI Kaffe egner seg særdeles godt til tur-termosen, siden den holder ekstra lenge på den gode smaken, uten å bli bitter. 

Her finner du en veiledning til hvordan du trakter den perfekte filterkaffen.

Nyter du en god kopp kaffe på tur? Del gjerne bildet ditt ved å tagge #friluftsbarista
Nyter du en god kopp kaffe på tur? Del gjerne bildet ditt ved å tagge #friluftsbarista