Så enkelt blir du en mester på turkaffe

Lite smaker bedre enn en kopp nybrygget kaffe på tur. Med ALI Kaffe i tursekken er det enkelt å lykkes med turkaffen. Her får du den enkle guiden som gjør deg til en ekte friluftsbarista.

Det er ikke rart vi er glade i å gå tur i Norge. Uansett om man bor på bygda eller i byen, er det alltid kort vei til de gode naturopplevelsene. Når vi kommer oss ut i naturen, kjenner vi at skuldrene senker seg, og hverdagens mas blir liggende igjen hjemme.

Derfor er rastepausene på tur – uansett om turen er lang eller kort – et kjærkomment innslag i en hektisk hverdag. Det er her vi virkelig kan nyte en kopp kaffe, og ikke bare ta den med i en kopp mens vi haster videre til neste gjøremål.

Kok din egen turkaffe

Det er virkelig noe magisk med å kunne sette nyte en nybrygget kopp kaffe på tur. Med ALI kokekaffe i tursekken er du garantert et godt resultat på kaffen, uansett om du lager den over primus eller på bål. 

Ønsker du å gjøre det enda enklere kan du ta med ferdigtraktet kaffe på termos. ALI Kaffe egner seg nemlig særdeles godt til tur-termosen, siden den holder ekstra lenge på den gode smaken, uten å bli bitter. 

Slik lager du turkaffe

  1. Kok opp ønsket mengde vann i en ren kjele eller en kaffekjele av rustfritt stål. Beregn 1,5 dl vann per kopp kaffe.
  2. Beregn hvor mye kaffe du trenger. Bruk 6 gram kokekaffe per 1 dl vann.
  3. Ha kaffen i vannet og rør den ut. La den trekke i 6-8 minutter, eller til mesteparten av kaffegruten har sunket ned til bunns.
  4. Nyt den gode kaffen, gjerne med noe godt ved siden av.
Nybrygget kaffe blir helt over i en kaffekopp fra ALI Kaffe.
Nybrygget kaffe gjør at turen smaker ekstra godt. 

Kom deg ut-dagen 2023

Søndag 3. februar er det igjen klart for en ny Kom deg ut-dag i regi av Den Norske Turistforening (DNT), med arrangementer over hele landet. 

Nyter du en god kopp kaffe på tur? Del gjerne bildet ditt ved å tagge #friluftsbarista
Nyter du en god kopp kaffe på tur? Del gjerne bildet ditt ved å tagge #friluftsbarista

Målet er å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i vinterværet, og bli kjent med litt av tilbudet som finnes i Barnas Turlag landet rundt. DNT håper at enda flere skal få oppleve gleden over å være ute, møte andre barnefamilier og være med på mange morsomme ting.