Sett fart på uteåret med DNTs turtips

Sett fart på uteåret med DNTs turtips

KIWI er stolt samarbeidspartner med DNT og i over ti år har de arrangert Kom deg ut-dagen. I år vil det ikke være noe fysisk arrangement, men sammen med DNT oppfordrer KIWI deg til å bli med ut likevel. DNT har samlet sine beste tips til utemoro.

  – Hver vinter og høst i over ti år har DNT arrangert Kom deg ut – dager  over hele landet. Dette tilbudet blir redusert i år, og derfor oppfordrer vi alle til å dra i gang tur-året med å legge ut på søndagstur på egenhånd, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Ta med familien ut på skitur. Både store og små. 
Ta med familien ut på skitur. Både store og små. 

DNTs turtips til vinterturen:  

Tur-appen KulTur    

Gratis App, laget for barn mellom fire og tolv år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur og ikke. Barna får poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og de kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Tilgjengelig for både iPhone og Android. 

Digitale friluftskurs  

DNTs gratis, digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet gir deg kunnskap til å drive et enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang.  

Turbingo 

Turbingo er fin motivasjon for å få barna med på tur, og for å gjøre turen mer spennende. Bingo er enkelt som det kan forbli - hva ser du på turen? Kan du krysse av noe i skjemaet? Klikk deg inn og last ned skjemaet for vintertur.  

Bo på en hytte du aldri før har besøkt!  

Det beste tipset for å få en oversikt over turmål der du bor er å gå inn på den nasjonale turplanleggeren UT.no. Her finner du alt fra rasteplasser/bålplasser, teltplasser, fiskeplasser og utsiktspunkt. Og ikke minst kan du søke i tusenvis av turer, samt nesten 1400 hytter.  

Nistepakke til skituren? Se her.

Skal du ut på tur i helgen og skal handle med deg turmat? Husk å sjekke hvor din nærmeste KIWI-butikk er.