
Yoghurt er en smakfull kilde til kalsium, proteiner, jod og B-vitaminer, som styrker skjelettet, musklene og stoffskiftet. Den inneholder også melkesyrebakterier som fremmer god fordøyelse.
Yoghurt er både sunt og næringsrikt, og er ikke bare godt til frokost. Sjekk disse tipsene til hvordan yoghurt kan friske opp dagen på flere måter.
De står side om side i kjøleskapet i butikken, og ved første øyekast ser innholdet i pakkene ganske likt ut. Det er likevel noen forskjeller på Skyr® og yoghurt.
Her kommer en gladnyhet til deg som er glad i yoghurt: Velger du en mager variant uten tilsatt sukker, kan du gjerne spise et par beger om dagen.
Yoghurt kan brukes til mer enn frokost! Lag friske smoothies, proteinrike pannekaker eller smakfulle dressinger. Den gir en kremet konsistens og tilfører viktige næringsstoffer til måltidene dine.
Yoghurt er perfekt etter trening! Den gir kroppen proteiner for muskelrestitusjon og kalsium for sterke bein. Kombiner med frukt eller nøtter for en smakfull og næringsrik restitusjonssnack.
Yoghurt kan tåle å være i romtemperatur i noen timer, men bør oppbevares kaldt.
Yoghurt kan introduseres til barn fra de er rundt 10 måneder gamle, i små mengder,omtrent 2–3 spiseskjeer daglig. Fra 12 måneders alder kan barnet spise opptil 5–6 dl meieriprodukter daglig, inkludert yoghurt, melk og ost.
Helsedirektoratet anbefaler å spise tre porsjoner magre meieriprodukter hver dag, og dette kan inkludere yoghurt. En porsjon yoghurt kan være et lite beger (ca. 125-150 gram).
Yoghurt lages av melk som får gjære med gode melkesyrebakterier. Det er disse som gjør yoghurten både syrlig og fyldig
Yoghurt kom til Norge på 1950-tallet, og da var det bare naturell som gjaldt! Siden den gang har vi fått et hav av smaker og varianter, men den gode, fyldige yoghurten består.
Hjemmelaget frozen yoghurt kan være både sunt og friskt. Det lages på kun få minutter og er perfekt når du ønsker noe sunt og godt eller bare litt ekstra påfyll. Oppskriften finner du her.
Har du ost- eller yoghurtrester, en halv boks med rømme eller en liten melkeskvett til overs? Da er du heldig! De kan nemlig bli til mye godt. Her får du våre beste tips til hvordan du kan bruke restene.