Hjelp, vi vil bli sunnere!

Klarer Line & Torben å endre familiens kosthold på åtte uker?

Torben liker ikke fisk, mens Line Victoria spiser 0 av 5 om dagen. Kan småbarnsfamilien Husby-Sørensen lære seg å spise sunnere på bare 8 uker?

EPISODE 1: Line og Torben får beregnet sin fysiologiske alder

- Jeg unngår fisk når jeg kan. Jeg føler meg ganske overkjørt de gangene Line setter fisk på bordet, og ironisk nok ble det servert fisk i mitt eget bryllup, forteller Torben Husby-Sørensen (39).

De gangene han steker fisk til datteren Maren (3), lager han noe annet til seg selv.

- Torben har vært negativ til fisk og skalldyr gjennom hele ekteskapet vårt. Men når han er på jobb, spiser Maren og jeg masse sushi og krabbe! Han er jo mer kresen enn en 3-åring, sukker Line Victoria Husby-Sørensen (36).

Småbarnsmoren og den tidligere programlederen fra Stathelle i Telemark har de siste årene delt hvordan hverdagen som mamma og en helt vanlig småbarnsfamilie egentlig ser ut, med en stor andel selvironi, skråblikk og humor. Det har gjort henne til en av landets mest populære bloggere.    

Maren (3) liker fisk, men det gjør ikke Torben (39). Kan vi hjelpe familien med å få et sunnere kosthold på 8 uker? (Foto: Supporterfrue.blogg.no)

Oppdrag: Få et sunnere kosthold

Da paret var nybakte foreldre, utfordret KIWI dem til å arrangere jul hjemme for første gang – med alle de prøvelser det måtte medføre.

Denne gangen handler det om en ny start: Kan en helt vanlig, travel småbarnsfamilie klare å endre sitt kosthold og spise sunnere i hverdagen? Hvilke endringer kan de i så fall merke på kroppen i løpet av bare åtte uker?  

For å finne ut av dette, starter vi med den harde og brutale sannheten: I første episode må Line og Torben testes for å finne sin fysiske alder. Resultatene avslører at de har en liten vei å gå.

- Jeg ble litt sjokkert over at min fysiske alder var så forskjellig fra min faktiske, innrømmer Torben.

Se hele episoden i videoen litt lenger opp.

Fra februar kan du følge småbarnsfamiliens utfordringer på vei mot et sunnere kosthold gjennom ukentlige episoder på YouTube og KIWI.no. De vil også dele sine beste tips og triks fra uken som har gått, samt avsløre hva de har eller ikke har klart å gjennomføre. 

Kanskje kan du selv dra nytte av deres erfaringer, og slenge deg og familien med på prosjektet underveis?

Både Line og Torben får seg en overraskelse når klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør skal teste deres fysiske alder.

Kan de klare det?

- Så lenge vi begge er motiverte for å spise mer fisk og grønnsaker, er det også vanskeligere å snike seg unna. Jeg gleder meg masse til å få skikkelig oppfølging og supre tips underveis, smiler Line Victoria.

Selv om han ikke spiser fisk, tenkte Torben i utgangspunktet at han ikke hadde behov for å endre kostholdet sitt. Han trente mye, men var likevel slapp og uten overskudd. 

- Jeg er med fordi Line tvinger meg. Men etter den fysiske testen har det gått en fanden i meg også – dette har jeg veldig lyst til å få til! Jeg innser jo også nå at vinninga går opp i spinninga når jeg slenger meg med på sofaen med potetgull etter en treningsøkt... 

Familien Husby-Sørensen har faktisk sitt eget treningsrom i huset. Det ser slik ut. (Foto: Supporterfrue.blogg.no)

EPISODE 2: Hvem kan egentlig mest av Line & Torben?

Kan småbarnsfamilien Husby-Sørensen lære seg å spise sunnere på bare 8 uker? Først må det en quiz til for å se hvor godt de kjenner til kostholdsrådene.

I første episode testet vi Line Victoria og Torbens fysiske alder, mens i episode to er det den mentale biten som må til pers. For hvor godt kjenner de egentlig til Helsedirektoratets kostholdsråd?

- Jeg bomma jo på de tingene jeg trodde jeg hadde stålkontroll på, innrømmer Torben.

Når det kom til hva som egentlig er sunt og ikke sunt, må begge erkjenne at de ble overrasket over at de ikke hadde helt kontroll.

Hvordan quizen gikk – og hvem av dem som egentlig trener minst og spiser mest godteri – ser du i videoen over.

Line & Torbens beste tips så langt

I forrige episode ga klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør småbarnsfamilien en rekke tips. Både Line og Torben er unisont enige om at det aller beste tipset de tar med seg videre fra uke 1, er å ta seg en neve med nøtter og tørket frukt når de kjenner på suget etter snacks i hverdagen.

- Jeg har også både epler og bananer i vesken min nå, og det er virkelig en redning når jeg er på farten, sier Line Victoria.  

Torben har også disket opp på kjøkkenet med en svært så vellykket vegetarlasagne, som ble servert både til middag og lunsj flere dager på rad.

- Han blir vanligvis redd når han ser en oppskrift med krydder og grønnsaker han ikke kjenner til, men det smakte veldig godt, avslører Line.

Her finner du en oppskrift på vegetarlasagne hvis du selv ønsker å prøve noe nytt til middag denne uken.

Følg med videre - i tredje episode får du se hvordan det går når Line & Torben får en verdensmester på besøk på kjøkkenet...