Enkel og god vegetarnachos

Enten du er vegetarianer eller bare ute etter en skikkelig digg middag uten kjøtt: Denne vegetarnachosen er proppfull av gode smaker, og kommer garantert til å falle i smak.

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker taco. Fredagen har blitt tacoens egen dag, og det er få middagsretter det er like mye kos forbundet med. Ønsker du å variere eller utvide taco-horisonten, kan vegetarnachos være et godt alternativ. 

Vegetarnachos fungerer like godt som forrett eller delerett i festlige lag, som til en skikkelig digg helgemiddag med familien. Det er også en utmerket måte å få sneket inn en ekstra kjøttfri middag i løpet av uka, uten at det går på bekostning av kosen. 

Her er en oppskrift på en skikkelig god vegetarnachos.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Oppskrift på vegetarnachos

Foto: First Price.

Tid: 25 minutter
Porsjoner: 4

Du trenger:

  • Olje til steking
  • 1 pk. First Price kidneybønner
  • 1 pose First Price taco kryddermix
  • 1 glass First Price tacosaus medium
  • 1 pose First Price tortilla chips
  • 200 g First Price revet topping

Topping:

  • Koriander
  • Lime
  • Grønnsaker du liker 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme. 
  2. Varm opp en stekepanne med olje.
  3. Skyll kidneybønnene og sil av. Ha over i stekepannen og fres i 5 minutter.
  4. Tilsett taco kryddermix og følg instruksjonene på pakningen.
  5. Ha i tacosaus og la surre i et par minutter.
  6. Fordel tortilla chips utover i en ildfast form. 
  7. Topp tortilla chipsen med kidneybønne-blandingen og dryss over revet ost.
  8. Stek på midterste rille til osten er gyllen, ca. 5-7 minutter.
  9. Topp med grovhakket koriander, lime og andre grønnsaker du liker ved servering. 

Oppskrift er hentet fra First Price sine hjemmesider

FORSKJELLEN PÅ NACHOS- OG TORTILLACHIPS

Har du noen gang tenkt over at det er forskjell på nachos- og tortillachips?

Tortillachips er både mindre og tynnere enn nachos, og er ofte smakssatt med enten salt eller ost. Tortillachips spises også oftere alene eller med en dip, som for eksempel salsa, rømme eller guacamole.

Nachos er imidlertid utformet sånn at du skal kunne løfte et godt lag med topping, som for eksempel kjøtt, ost og saus. Disse er oftere større og tykkere enn tortillachips.

Både tortilla- og nachoschips kan imidlertid stekes i ovnen og serveres som nachos, så her er det bare å velge den typen du liker best.

Relatert innhold