Camembert som er bakt i ovnen med bær.

Slik baker du camembert i ovnen

Ved å ovnsbake camemberten får du mye smak for lite arbeid. Her er tre enkle varianter som garantert vil falle i smak.

Bakt camembert med en rennende kjerne av smeltet ost er nydelig. Honning og nøtter er klassisk topping, men med bær får du et friskt og dekorativt alternativ, som passer like godt til koldtbordet som til kosen ute på terrassen.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!

Grillet camembert

Grillet camembert i stekepanne servert med brød.
Grillet camembert med godt brød er perfekt helgekos.

Du trenger:

  • 1 stk Dovre Norsk Camembert
  • 2 ½ ss flytende honning
  • ½ kopp urter f.eks. timian
  • ½ stk brød til servering

Slik gjør du

  1. Pakk osten ut av papiret og legg osten i en liten jernpanne. Snitt hull i toppen av osten og hell over honning og timian. Stek uten lokk i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til osten er myk.
  2. Del brød i biter og dypp i osten. Ha gjerne litt ekstra honning på.
Tips!

Osten kan også grilles på indirekte varme under lokk. Grill til osten er myk i 5-10 minutter.

Camembert i hvitløksbrød med bær

Hvitløksbrød med camembert servert med bær-
Bruk camembert i hvitløksbrød og server med bær.

Du trenger:

  • 1 stk. grov baguette
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 stilker timian
  • ½ sitron
  • 100 g smør, romtemperert
  • salt og pepper
  • 1 stk. Dovre Norsk Camembert
  • 2 ts honning
  • 100 g bær

Slik gjør du det:

  1. Skjær baguetten i skiver, men ikke hele veien gjennom. Finhakk hvitløk og timian. Vask og riv skallet fra sitron.
  2. Bland finhakket hvitløk, timian og skallet fra en halv sitron sammen med romtemperert smør. Tilsett salt og pepper.
  3. Smør sidene på skivene i baguetten. Kutt skiver av camembert og legg mellom skivene i baguetten.
  4. Stek i ovn på 200 °C i cirka 15 minutter til baguetten er gyllen og osten har smeltet.
  5. Ha bær i en bolle sammen med finhakket timian og honning, og rør godt sammen. Server det ferdige hvitløksbrødet og topp med bærblandingen. Om du ikke har tilgang på ferske bær, kan du godt bruke fryste.
Tips!

Vil du gjøre det enda enklere kan du fint bruke ferdig hvitløksbaguette i denne oppskriften. Legg den frosne hvitløksbaguetten ute på benken i cirka 5 minutter slik at du får plassert camembert mellom skivene.

Slik baker du hel camembert i ovnen

Skal du ovnsbake camembert hel er det best å ikke velge en for stor ost. Dovre Norsk Camembert er perfekt i størrelsen. Slik går du frem:

  1. Varm stekeovnen til 180-200 °C
  2. Fjern emballasjen fra osten og legg den i en ildfast form, eller pakk den inn i aluminiumsfolie
  3. Sett osten midt i ovnen i 10-12 minutter

Ovnsbakt camembert med jordbær og bringebær

Ovnsbakt camembert med bær.
Ovnsbakt camembert med jordbær og bringebær er friskt og godt.

Du trenger:

  • 1 stk. baguette
  • 2 stk. Dovre Norsk Camembert
  • 100 g bringebær
  • ½ stk. chili
  • Frisk koriander
  • 100 g jordbær
  • ¼ pepper
  • Frisk basilikum
Tips!

Om du ønsker kan du bytte ut jordbær og bringebær med andre typer bær eller frisk frukt.

Slik gjør du: 

  1. Del baguetten i skiver og topp med et par skiver camembert. Legg baguettene med camembert på bakepapir og stek midt i ovnen på 200 °C i cirka 5 minutter.
  2. Finhakk chili og ha det i en bolle sammen med bringebær og hakket koriander. Vend godt sammen.
  3. Del jordbær i små biter og ha dem i en bolle sammen med pepper og grovhakket basilikum.
  4. Topp de varme ostebrødene med bær og nyt!

Visste du dette om Dovre Norsk Camembert?

  • Dovre Norsk Camembert er en ost i verdensklasse som ble tildelt gullmedalje under Oste-VM i 2021.
  • Osten produseres på TINE Meieriet på Dovre, et av Norges eldste meierier med over 100 års erfaring.
  • Det lille, tradisjonsrike meieriet har 16 ansatte og ligger i naturskjønne omgivelser øverst i Gudbrandsdalen.
  • Dovre Norsk Camembert er en bløt, modnet hvitmuggost med fløyelsmyk, hvitaktig skorpe. Smaken er frisk og syrlig, med en mild og behagelig ettersmak.
Produktbilde av Dovre mild norsk camembert fra TINE.