Slik lager du hjemmelaget rømmegrøt

Med få ingredienser og ekte smak av tradisjon, er hjemmelaget rømmegrøt en rett som passer like godt til høytid som til hverdagskos.


Rømmegrøt er tradisjonsrik norsk kost, og oppskriftene varierer fra sted til sted. Men felles for de fleste er at de lages med få ingredienser og krever lite arbeid ved komfyren. Resultatet er en myk, kremet og litt syrlig grøt.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!

Du trenger:

  • 5 dl TINE® Seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • ½ ts salt

Tilbehør:

  • Sukker
  • Kanel
  • TINE® Meierismør
  • Stranda Spekemat
  • Flatbrød
  1. Ha rømmen i en tykkbunnet kjele, og la den koke på middels varme i cirka 2 minutter.
  2. Dryss i halvparten av melet mens du rører hele tiden. Da vil det piple frem smør.
  3. Ta ut smøret med en spiseskje og hold det varmt i en liten skål, slik at du kan servere det på grøten til slutt.
  4. Dryss i resten av melet og rør godt. Spe med melk under røring til grøten er jevn og passe tykk. Smak til med salt like før servering.
  5. Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne mer. Spe da med mer melk til passe konsistens.
  6. Server grøten med smørøye, sukker og kanel. Noen bruker også rosiner på. Stranda spekemat med flatbrød er tradisjonelt tilbehør, og passer godt sammen med den søte grøten.