Lutefisk i porsjonsstykker med bacon på fat og skåler med ertepuré og poteter.

Slik tilbereder du lutefisk i ovn

Har du invitert til lutefiskmiddag, men er litt usikker på hvordan du gjør det? Svaret får du her.

En juletradisjon for mange er lutefisklag. Heldigvis er det enkelt å tilberede, og det finnes flere måter å gjøre det på. Du kan både steke lutefisk i ovn, tilberede den i kjele eller til og med mikrobølgeovn.

Hvor mye lutefisk per person?

Du bør beregne 500-750 gram fisk per person.

Slik steker du lutefisk i ovn

Her får du fremgangsmåten på hvordan du steker lutefisk i ovn med folie:

Lutefisk som er saltet før koke lutefisk i kjele.

1. Salte lutefisk

Salt lutefisken etter anbefaling på pakken, og sett lutefisken kjølig et par timer før tilberedning. Det gir en fast og fin fisk.

2. Skylle lutefisk

Etter salting heller du av vannet som har trukket ut av fisken, og skyller den med kaldt vann.

3. Sett på ovn

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Lutefisk delt i porsjonsstykker.

4. Del opp lutefisk

Del fisken i porsjonsstykker før steking.

Lutefisk som ligger i en ildfast form.

5. Legg lutefisk i ildfast form

Legg lutefisken i en smurt langpanne eller ildfast form.

Lutefisk som er dekt til med folie før den skal steke i ovnen.

6. Så lenge skal lutefisk være i ovnen

Dekk formen med folie, og sett formen eller langpannen inn i stekeovnen på nederste rille. Beregn 15 minutter steketid per kilo lutefisk. Lutefisk avgir mye væske under steking, så det er ikke nødvendig å helle på vann.

7. Når lutefisken er ferdig

Sjekk lutefisken underveis ved å klemme på et av de tykkeste stykkene med en gaffel. Når den gir etter eller skiver seg, er den ferdig.

Les hvordan du tilbereder lutefisk i kjele eller mikrobølgeovn her

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!