
Server prisvinnende pølser til jul
Skal du ha middag med familie eller venner og servere pølser til jul? Prøv Gildes julepølse og vossakorv.
Julen handler om tradisjoner, samhold og de gode smakene vi gleder oss til hele året. Når julemiddagen skal på bordet, er det mange som vender tilbake til de samme, trygge favorittene. Med Gildes julepølser får du nettopp det, julepølser laget med stolthet, fagkunnskap og råvarer av høy kvalitet.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!
Gilde har lange tradisjoner for å utvikle kjøttprodukter til norske julebord, og julepølsene er blant de mest populære. Den kokte varianten har i år vunnet Gull i NM i kjøttprodukter, så velger du denne julepølsen er du sikret en norsk julepølse av høy kvalitet.

Prisvinnende kvalitet fra norske råvarer
Å vinne Gull i NM i kjøttprodukter stiller høye krav til både smak, konsistens og råvarekvalitet. Juryen vurderer alt fra utseende og lukt til tekstur og helhetsinntrykk, og Gilde Julepølse kokt utmerket seg på alle områder.
For Gilde handler det om å kombinere tradisjonelle oppskrifter med høye krav til kvalitet. Med norske råvarer i sentrum, lager Gilde pølser som passer både til de klassiske julemiddagene og nye måter å servere julemat på.Gilde Vossakorv er en grov og smakfull pølse med lange tradisjoner og karakteristisk krydring. Med sitt tydelige råvarepreg og fyldige smak er den et naturlig valg for mange sammen med pinnekjøttet.
Epleglasert julepølse med eplesalsa og potetmos
Når du velger gode norske produkter er det lett å lykkes med julematen. Hva med å prøve denne spennende varianten?

Du trenger:
- 1 pk julepølse
- 1 liter vann
- 7 stk. laurbærblad
- 1 stk. sjalottløk
- 1/2 fennikel
- 1 ss pepper
- 20 g salt
- 5 dl eplejuice
- 5 dl kyllingkraft
- 2 ts honning
- 60 g smør
- 2 stk. grønne epler
- 1 stk. sjalottløk
- 1 dl olivenolje
- 1 stk. sitron
- 1 neve hakket bladpersille
- 6 stk. poteter
- 2 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 3 ss fløte
- Revet sitronskall (etter smak)
- Finhakket gressløk (etter smak)
Slik gjør du:
- Begynn med å trekke pølsene. Kok opp vannet med laurbærblad, sjalottløk, sort pepper og salt.
- Stikk forsiktig noen hull i skinnet på pølsene med en gaffel. Pass på å ikke stikke for dypt, slik at pølsene holder både fasong og saftighet. Når vannet koker, skrur du ned varmen og legger pølsene i forsiktig.
- La pølsene trekke i ca. 15 minutter til de er gjennomvarme. Ta pølsene ut , fjern skinnet og del dem i ønsket størrelse. De er nå klare til å glaseres!
- Lag eple-glaze: Kok opp eplejuice og kyllingkraft, og reduser det til det tykner lett.
- Pisk så inn kaldt smør i terninger til glazen blir blank og fin. Smak til med salt.
- Lag eplesalsa: Skrell og finhakk sjalottløk og grønne epler. Bland det med olivenolje og finrevet sitronskall (zest).
- Vend inn hakket bladpersille. Smak til med havsalt og sitronjuice.
- Lag potetmos og kok brugundkål: Skrell og kok poteter. Mos dem og vend inn smør og fløte. Ha over sitronzest og litt saft. Vend godt.
- Topp med hakket gressløk og litt chili.



