
3 enkle iskaffe du kan lage hjemme
Noen ganger er det deilig å bytte ut den varme kaffekoppen med et glass oppkvikkende iskaffe. Vil du lage iskaffen selv, er det flere måter å gjøre det på med Nescafé. Her er tre av våre favoritter!
Når sola skinner og gradestokken stiger er lagedet lite som smaker bedre enn en kald og god iskaffe. Det er også overraskende enkelt å selv. Her er tre forfriskende forslag.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!
1. Islatte
Mange tenker kanskje at iskaffe må ha sukker, men på de fleste kaffebarer tilberedes faktisk iskaffe uten sukker, siden melk har mye sødme i seg selv. Til islatte er det deilig med melkeskum og dette lager du enkelt med å bruke en melkeskummer. Dersom du ikke har dette kan du få melkeskum ved å riste varm melk i et gammelt syltetøyglass.
Du trenger:
- 6 isbiter
- 1 dl varm melk, skummet
- 1 dl kald melk
- 2 ts Nescafé Gull
- 30 ml varmt vann
Slik gjør du:
- Ha isbitene i glasset
- Hell over den kalde melken.
- Hell over melkeskummet
- Bland ut Nescafé Gull i varmt vann, 80 grader er ideelt, og hell over i glasset til slutt.

2. Freddo espresso
Grekerne er kjent for sin iskaffe, og hver lille strandbar har sin egen variant laget med pulverkaffe, vann, isbiter, litt melk og sukker. En av favorittene vi gjerne nyter i sommervarmen, er freddo espresso – en avkjølt, intens espresso servert med is og et silkemykt skum på toppen.
Du trenger:
- 3 ts Nescafé Brasero
- 30 ml varmt vann
- 2 dl kald melk
- 6 isbiter
Slik gjør du:
- Bland ut Nescafé Brasero i varmt vann.
- Ha isbiter, kald melk og espresso i en shaker og rist godt i 30 sekunder.
- Hell alt over i et glass og nyt feriefølelsen!

3. Frappé americano
Foretrekker du iskaffen uten melk? Da er frappé americano midt i blinken. Denne enkle og forfriskende varianten lages med pulverkaffe, vann, isbiter og eventuelt litt sukker. Helt uten melk, men full av smak!
Du trenger:
- 2 ts Nescafé Brasero
- 1 ts sukker
- 1,3 dl varmt vann
- isbiter
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en shaker.
- Rist i noen sekunder til du har skummet kaffe.
- Hell det over i et glass.
