Slik steker du kyllingfilet

Vil du unngå at kyllingen blir tørr når du steker den? Med denne fremgangsmåten lærer du å steke kylling så den blir saftig og god.

Kylling er godt og rikt på proteiner, og ifølge kostrådene anbefales det å velge hvitt kjøtt fremfor rødt kjøtt. Men det er mange som synes det er vanskelig å steke kyllingfileten så den blir saftig.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!

Disse enkle fremgangsmåtene hjelper deg på veien:

Hvordan steke kyllingfilet i stekepanne?

  1. Ha flytende Melange i en middels varm stekepanne, vent til den har fått nøttebrun farge før du legger ferdig krydret kyllingfilet i stekepannen.
  2. Stek kyllingen i cirka 2 minutter på hver side for å få en god stekeskorpe.
  3. Stek deretter kyllingen på 4-6 minutter på lav varme, avhengig av størrelsen på fileten.

Tips! Er du redd for at kyllingen skal være rå inni? Bruk steketermometer når du steker kyllingfileten. Kjernetemperaturen skal nå 65°C.

Les også: Slik tilbereder du laks

Hvordan steke kyllingfilet i ovn?

  1. Ha flytende Melange i en middels varm stekepanne, vent til den har fått nøttebrun farge. Brun kyllingfileten på begge sider i stekepannen til den har fått stekeskorpe. Krydre etter ønske.
  2. Stek kyllingfileten i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.
  3. La kyllingen hvile i 5 minutter før servering.

Du kan også bruke steketermometer. Ta kyllingfileten ut av stekeovnen når den er 65°C.

Tips! En enkel måte å lage kylling til hele familien eller et middagsselskap siden du får stekt alt i ett.

Hvordan steke kyllinglår?

Forskjellen mellom kyllinglår og kyllingfilet er at kyllinglår ofte har skinn og bein, men den er like enkel å steke:

  1. Brun kyllinglåret raskt på høy varme i en stekepanne med Melange, da får du ekstra sprøtt skinn.
  2. Deretter steker du kyllinglåret på 180°C i ca. 15-20 minutter.
  3. Bruker du steketermometer tar du ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65°C. La kjøttet hvile i 5 minutter.
Melange har flere gode egenskaper. Den spruter mindre enn olje, er enkel å dosere i stekepanna og fargen indikerer når du kan legge kyllingen i stekepanna.

Smarte steketips med Melange

Visste du at du kan se på fargen på Melange når den er klar til steking? Når Melange blir varm, vil den nemlig endre farge:

  • Lys brun: Når Melange blir lys brun, er den cirka 160 grader og passe varm for steking av fisk.
  • Nøttebrun: Da er den cirka 180 grader og passe varm for steking av rødt kjøtt og kylling.

Fargen gjør at du enklere kan oppnå riktig steketemperatur og unngå at maten blir brent eller understekt. Du kan lese mer om fordelene med Melange her.