Ingredienser
Julesmørbrød
-
1
kokt
juleskinke
-
1
stk
eggeplomme
-
2
ss
griljermel
-
3
ss
sennep
-
8
skiver
brød
-
2
stk
epler
-
1
potte
gressløk
-
1
boks
Philadelphia
-
salat
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 180 °C. Bland sammen eggeplomme, griljermel og sennep. Sett skinken i en ildfast form eller i en langpanne. Fordel sennepsrøren på toppen av skinken. Stek i ovnen ca. 1 time så sennepen er gyllen og steken er gjennomvarm.
-
Finhakk gressløken og bland den sammen med Philadelphia. Den blir herlig grønn om du bruker en stavmikser!
-
Fordel kremen over fire brødskiver. Skjær tynne epleskiver og legg på røren. Skjær skinken i tykke skiver og legg oppå. Avslutt med litt salat og en brødskive som lokk.
-
Det blir en god del skinke til overs. Bruk den gjerne i en omelett, i pytt-i-panne eller på knekkebrød med litt
sennep som tilbehør.