Julesmørbrød med juleskinke, gressløkkrem og epleskiver

Juleskinka til middag blir lett til gode smørbrød til kvelds.

Ingredienser

Julesmørbrød

  • 1 kokt juleskinke
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 ss griljermel
  • 3 ss sennep
  • 8 skiver brød
  • 2 stk epler
  • 1 potte gressløk
  • 1 boks Philadelphia
  • salat

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Bland sammen eggeplomme, griljermel og sennep. Sett skinken i en ildfast form eller i en langpanne. Fordel sennepsrøren på toppen av skinken. Stek i ovnen ca. 1 time så sennepen er gyllen og steken er gjennomvarm.
  2. Finhakk gressløken og bland den sammen med Philadelphia. Den blir herlig grønn om du bruker en stavmikser!
  3. Fordel kremen over fire brødskiver. Skjær tynne epleskiver og legg på røren. Skjær skinken i tykke skiver og legg oppå. Avslutt med litt salat og en brødskive som lokk.
  4. Det blir en god del skinke til overs. Bruk den gjerne i en omelett, i pytt-i-panne eller på knekkebrød med litt sennep som tilbehør.