Grillede hamburgere med crispy løkringer og ingefærsalsa

En skikkelig hamburger med godt tilbehør

Ingredienser

Hamburger

  • 4 stk Hamburgere
  • 4 Tinas grove hamburgerbrød
  • grønn salat
  • jarlsbergost i skiver
  • stekt bacon

Tomat & ingefær-dressing

  • 3 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk tomater
  • 1 stk sitron, saft av
  • 1 ss honning
  • 2 ss chilisaus
  • 1 ts tabasco
  • 3 ss finhakket gressløk
  • salt

Løkringer (valgfritt)

  • 1 stk rødløk
  • 1 liter rapsolje til fritering

Frityrrøre

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl farris eller lignende
  • 2 ss bakepulver
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Tomat & ingefær-dressing Skjær tomatene i fine terninger, bland med de øvrige ingrediensene og smak til med tabasco og salt.
  2. Løkringer (valgfritt) Bland sammen frityrrøren i en bolle og sett til side. Skrell løken, skjær den i skiver og dypp ringene i frityrrøren. Det enkleste er å bruke en frityrkoker. Har du ikke dette, varm opp 1 liter rapsolje til 160 grader Friter løkringene sprø og gyllenbrune og la dem renne av seg på papir. (Husk å skru av kjøkkenviften under friteringen i tilfelle oljen tar fyr)
  3. Hamburgere Grill hamburgerne 3-4 minutter på hver side og krydre med salt og kvernet svart pepper. Grill brødene lett før du legger i burgerne med tilbehør, salat, ost, løkringer, stekt bacon og ingefær-salsa på toppen!