Hjemmelaget hamburger
Bruk grovt burgerbrød, salat i bunn og tomater og løk på toppen. Plutselig så har du gjort hamburgermiddagen ganske mye sunnere.
Slik gjør du
-
Start med å sette ovnen på 220 grader.
-
Ha karbonadedeigen i en bolle. Rasp gulrot og hakk løk, bland det sammen med kjøttet. Rør godt sammen, bruk gjerne hendene. Bland egg, vann og griljermel sammen i en bolle. Hell det opp i kjøttblandingen. Tilsett salt og pepper. Kna alt godt sammen med hendene. Form deigen til fire hamburgere. De er lettere å forme om du har litt vann på hendene. Legg dem på en tallerken og krydre med litt salt og pepper på utsiden.
-
Skrell og skjær grønnsaker i staver. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Hell over litt olje, salt og pepper eller krydder etter ønske. La dem steke i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er blitt passe møre. De skal ha litt tyggemotstand.
-
Stek hamburgerne i en stekepanne på medium varme i litt smør eller olje, ca. 5-7 min på hver side. Snu dem så de får en fin og jevn steking og ikke blir brent.
-
Server hamburgerne med ovnsstekte grønnsaker og det du liker av tilbehør.