Ingredienser
-
4
biter
Torskefilet
-
1
ss
Smør
-
1
ss
Olje
-
4
Hamburgerbrød
-
1
Rødt eple
-
Hjertesalat
Tartarsaus
-
3
ss
Majones
-
1
dl
Kesam
-
2
ss
Kapers
-
3
ss
Hakkede sylteagurker
-
2
ss
Sitronsaft
-
Pepper
-
Gressløk til servering
Pommes Frites
-
500
g
Poteter
-
3
ss
Olje
-
Salt
Slik gjør du
-
Tartarsaus
Bland majones, kesam, kapers og agurk. Smak til med sitronsaft og sort pepper. Lag sausen et par timer før servering, da blir den fyldigere og mindre flytende.
-
Pommes frites
Skrell poteter og skjær dem først i skiver og så på langs, slik at du får smale, lange stenger. Legg dem i en ildfast form og dryss over olje og litt flaksalt. Stek i ovnen på 225 °C i ca. 20 min.
-
Varm smør og olje i en panne. Stek torsken i ca. 6 min. på hver side.
Fordel litt tartarsaus på bunnen av hamburgerbrødene. Legg på tynne skiver av rødt eple og hjertesalat. Legg fisk oppå og avslutt med litt mer tartarsaus og ev. frisk gressløk. Avslutt med brødlokket og server
nystekte pommes frites ved siden av.