Pulled pork burger med fennikel, vårløk og selleri

Lag en pulled pork burger med masse grønnsaker og digg saus.

Ingredienser

Burger

  • 1,2 kg ribbe
  • 4 fedd Hvitløk
  • 1 dl Tomatpure
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss Sennep
  • 1 dl Ketchup
  • 1 ss Eddik
  • 1 ss Sukker
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 stk Fennikel
  • 4 stk vårløk
  • 4 stilker Stangselleri
  • 3 ss Majones
  • 1 dl lettrømme
  • Salt
  • Pepper
  • sitronsaft
  • 4 stk Hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 130 grader. Finhakk hvitløken. Bland sammen alle ingrediensene. Del ribba i fire deler med en skarp kniv og legg kjøttet i en kjele som tåler ovnen. Hell marinaden over kjøttet. Sett på lokk og stek i ovnen i ca. fire timer.
  2. Se til kjøttet nå og da for å påse at det ikke brenner seg fast. Hell i så fall på mer vann. Du skal kunne dra kjøttet fra hverandre med en gaffel, da er det klart.
  3. Bland kjøttet sammen ved å dra det løs med en gaffel. Bland så kjøttet med sausen i kjelen. Skjær alle grønnsakene i tynne skiver. Bland majones, rømme, sitron og krydder. Tilsett grønnsakene og bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  4. Server kjøttet mellom varme brød og med kremet grønnsaksrøre.