Baconburger med hjemmelaget ketchup

Kutt sukkeret med å lage din egen saus.

Ingredienser

  • 4 stk baconburgere
  • 4 st grove burgerbrød
  • 1 stk Tomat
  • 1 dl sprøstekt løk
  • 4 stk Gouda ost
  • 1 st Squash
  • 500 g små hele poteter
  • 1 boks Cherrytomat
  • 1 neve Timian
  • 1 boks Sweet & Smokey sauce
  • 1 st crispi salat

KETCHUP

  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpure
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss honning
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 ts finmalt pepper
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Begynn med ketchupen. Lag gjerne dobbel mengde så har du til neste middag!
  2. KETCHUP Finhakk løk og hvitløk, og surr det mykt i en gryte. Ha i alle ingrediensene og la det koke i ca. 10 min. Kjør alt slett med stavmikser og la det gjerne koke ned så det blir så tykt som mulig.
  3. Ha poteter i en ildfast form og ha over litt olje. Stek på 220 grader i ca. 25 min. De siste 5 minuttene har du over tomater, timian salt og pepper.
  4. Grill burgere på høy varme i ca. 3 min på hver side. Helt på slutten legger du på ost så den smelter.
  5. Del opp squash i tynne skiver og grill de myke. Smør brød med ketchup og Smokey& Sweet, topp med crispi salat, squashskiver, burger, ost, tomat, ristet løk og litt timian.
  6. Server med ekstra ketchup og Sweet & Smokey saus og nystekte småpoteter. Dagens Burger sommersalat smaker godt til.